- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Διορθώσαμε μια μεγάλη αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ για όλα τα νησιά κάτω των 20 χιλ. κατοίκων
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λήμνο
Μητσοτάκης από τη Λήμνο: Διορθώσαμε μια μεγάλη αδικία με την εξίσωση της μείωσης του ΦΠΑ για όλα τα νησιά κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων
Το χωριό Ατσική της Λήμνου και στη συνέχεια τον Αγροτικό Σύλλογο «Η Ένωση», επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τους κατοίκους την επίδραση που θα έχουν στη ζωή τους οι φοροελαφρύνσεις για τους μικρούς οικισμούς της ελληνικής περιφέρειας και για τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο.
«Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία όσον αφορά και το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, με την εξίσωση της μείωσης ΦΠΑ πια για όλα τα νησιά με κατοίκους κάτω των 20.000, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά ότι και η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος μπαίνουν στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου, του Έβρου και των Δωδεκανήσων.
«Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε ορίζοντα διετίας, κάτι το οποίο αφορά όλους τους οικισμούς και τα χωριά του νησιού, συμπεριλαμβανομένης και της Ατσικής, πλην της Μύρινας. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο οι πολίτες θα το δουν και θα το εκτιμήσουν εντός της επόμενης διετίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στη στήριξη που δίνεται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. «Θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Είστε ένα νησί με δυναμικό πρωτογενή τομέα, δυναμική νοοτροπία. Έχουμε κάποιες εκκρεμότητες με πληρωμές, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τις διευθετήσουμε άμεσα, εντός του επόμενου μήνα, για λόγους τους οποίους νομίζω ότι είναι γνωστοί σε όλους σας», τόνισε.
Οι κάτοικοι μίλησαν στον πρωθυπουργό για τις ανάγκες και τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή τους, ενώ στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί και άκουσε τα αιτήματά τους.
Ακολούθως, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου «Η Ένωση» και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διοίκηση και το προσωπικό για τη λειτουργία του συνεταιρισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα οι συνεδριάσεις – Διαφωνίες για τη θέση Πολάκη στα όργανα
Η πρώην ΥΠΕΞ μίλησε για Τουρκία, Μέση Ανατολή, Patriot και πολιτικό κατακερματισμό
«Αν η Τουρκία επιλέξει τέτοια πορεία, η χώρα είναι υποχρεωμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της», τόνισε ο Νίκος Δένδιας
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «το ελάχιστο ευχαριστώ»
«Δεν θα σιωπήσουμε» – Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση, ΕΥΠ και Μητσοτάκη
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης συζήτησης γύρω από τον δημόσιο ρόλο του
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη συνέχιση της πορείας της Νέας Αριστεράς
«Απαράδεκτη συμπεριφορά» - Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζητά πλήρη σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα
Με μια καταγγελία για απόπειρα ψηφιακής εξαπάτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε μια νέα διάσταση στους κινδύνους που απειλούν πλέον τη δημοκρατία
Μειωμένο κατά 6 δισ. ευρώ το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης - Στα 13 δισ. τα διαθέσιμα
Ο Πρόεδρος της Βουλής σκοπεύει να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Τι λένε τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης
Η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα πριν από επίσημα διαβήματα σε ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς
Τι θα γίνει τελικά με τις περικοπές μετά την απόφαση ΣτΕ
Η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων
Τι ισχύει με την αίτηση
«Το πρόβλημα στην Κρήτη συμπυκνώνεται σε 15 οικογένειες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Στο επίκεντρο το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου
O πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συνέχειας και πολιτικής σταθερότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.