- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπελέρης: «Τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και ΕΕ δεν πρέπει να αμφισβητούνται»
«Να αποδείξουμε ότι η Ένωση δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Φρ. Μπελέρης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Να αποδείξουμε ότι η Ένωση μας δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία – Τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Ε.Ε. δεν πρέπει να αμφισβητούνται»
Το πρόσφατο ανησυχητικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Θρακικό Πέλαγος ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Φρέντης Μπελέρης με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Εκεί, Έλληνες αλιείς δέχθηκαν απειλές, απόπειρες εμβολισμού, ακόμη και πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά σκάφη», τόνισε εμφατικά.
Ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται απλώς για μια απαράδεκτη πράξη εκφοβισμού απέναντι σε εργαζόμενους της θάλασσας. Πρόκειται για ανοιχτή και επικίνδυνη πρόκληση απέναντι στην ασφάλεια και τη νομιμότητα στα θαλάσσια σύνορα της Ένωσης. Η παρουσία των Ελλήνων ψαράδων στο Αιγαίο δεν είναι απλώς μια επαγγελματική δραστηριότητα». Και συνέχισε, λέγοντας πως «είναι πράξη καθημερινής υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας. Είναι θεμέλιο ζωής και συνοχής για τις παραμεθόριες περιοχές μας».
«Ως Ευρώπη λοιπόν, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα, οφείλουμε έμπρακτα να δείξουμε σε όλους ότι η Ένωση μας δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία. Τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά τα σύνορα ούτε απειλούνται, ούτε αμφισβητούνται», κατέληξε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.