Πρόστιμα από τον Δήμο Αθηναίων για επικίνδυνες εργασίες στο Γουδή
Έλεγχος από Χάρη Δούκα και Δημοτική Αστυνομία αποκάλυψε σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας
Ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε πρόστιμα για επικίνδυνες εργασίες φυσικού αερίου χωρίς μέτρα ασφαλείας στο Γουδή - Δούκας: «Η ανομία τελειώνει».
Με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας για οχήματα και πεζούς καθώς και με ελλιπή φωτοσήμανση εκτελούνταν έργα φυσικού αερίου στην πλατεία Αγίου Θωμά, επί των οδών Πόντου, Μικράς Ασίας και Αγίου Θωμά στο Γουδή, όπως διαπιστώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων.
Τις παρατυπίες εντόπισε κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο σημείο, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν στην περιοχή ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Ανδρέας Γραμματικογιάννης.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η εικόνα με τα απέραντα εργοτάξια στους δρόμους προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες. Σε έλεγχο – αυτοψία μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία διαπιστώσαμε σοβαρά προβλήματα λόγω έργων φυσικού αερίου που ήταν σε εξέλιξη χωρίς τα επαρκή μέτρα ασφαλείας. Επιβάλλουμε άμεσα πρόστιμα στην εταιρεία. Η ανομία στους δρόμους της Αθήνας τελειώνει. Τα έργα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας θα προχωρούν μόνο εφόσον τηρούνται όλοι οι κανόνες».
Στην εταιρεία που εκτελούσε έργα φυσικού αερίου πέριξ της πλατείας Αγίου Θωμά βεβαιώθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ για μη απομάκρυνση υλικών κατασκευών, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας, αλλά και πρόστιμα ύψους 4.500 ευρώ βάσει παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με τον Κανονισμό Οδοποιίας.
Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανδρέας Γραμματικογιάννης, τόνισε: «Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα tomes.cityofathens.gr. Κάθε πολίτης που βλέπει ότι στη γειτονιά του εκτελούνται έργα χωρίς μέτρα ασφαλείας ή ότι οι τομές εκσκαφής παραμένουν ανοιχτές για πάρα πολλές μέρες, μπορεί να κάνει καταγγελία. Στη συνέχεια, τεχνικοί του δήμου μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία σπεύδουν για να ελέγξουν εάν οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές».
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Δήμος Αθηναίων είχε προχωρήσει σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ποινικό Κώδικα, καθώς στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο εκτελούνταν έργα φυσικού αερίου, χωρίς τις απαραίτητες άδειες για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οδηγών, καθώς και χωρίς τις απαιτούμενες περιφράξεις και επισημάνσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.