- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ικανοποίηση Ένωσης Καταναλωτών για τις για την κατάργηση των χρεώσεων στα ΑΤΜ των τραπεζών
Πλαφόν προμήθειας 1,50 ευρώ
Ικανοποίηση Ένωσης Καταναλωτών για τις για την κατάργηση των χρεώσεων στα ΑΤΜ των τραπεζών
Την ικανοποίησή της για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργηθούν οι χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ, ανεξαρτήτως τραπεζικού δικτύου ή ιδιοκτησίας του ΑΤΜ εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).
Όπως αναφέρει:
«Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε συνέχεια της τεκμηριωμένης αναφοράς που απέστειλε η ΕΕΚΕ στις 21 Ιουλίου 2025 προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας τις καταχρηστικές και επιβαρυντικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, ιδιαίτερα μετά την ανάθεση της λειτουργίας 850 ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην εταιρεία Cashflex.
Η ΕΕΚΕ ανέδειξε πως οι προμήθειες έως και 2,10 ευρώ ανά συναλλαγή, σε συνδυασμό με την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών, παραβιάζουν τις αρχές της διαφάνειας, της προσβασιμότητας και της καθολικής εξυπηρέτησης, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία PSD2 και τη σχετική νομοθεσία.
Σε συνέχεια της δημόσιας συζήτησης και της κοινωνικής αντίδρασης, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως οι εν λόγω χρεώσεις μηδενίζονται, προστατεύοντας έτσι εκατομμύρια καταναλωτές, με έμφαση στους πολίτες που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές ψηφιακές συναλλαγές.
Η ΕΕΚΕ χαιρετίζει την παρέμβαση αυτή, επισημαίνοντας ότι οι συλλογικές φωνές των καταναλωτών μπορούν να επιφέρουν ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές. Θα συνεχίσει με συνέπεια να παρεμβαίνει σε ζητήματα που θίγουν το εισόδημα, την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια των πολιτών».
Η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική παρέμβαση που αφορά στις τραπεζικές χρεώσεις για αναλήψεις από ATM τρίτων παρόχων αλλά και των τραπεζών μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με τις χρεώσεις σε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προχωράει στον μηδενισμό των χρεώσεων για αναλήψεις από ATM τρίτων παρόχων. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε και εθνικό πλαφόν στο 1,5 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες χρεώσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.