- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Σημαντικές ελλείψεις σε τουλάχιστον 100 υποθέσεις στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών
Όποιο εύρημα κριθεί αμφιλεγόμενο θα παραπεμφθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές
Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη μετά από ατύχημα με πατίνι σε χωριό των Γρεβενών
Τουλάχιστον 100 είναι οι φάκελοι που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις, όπως διαπιστώθηκε από την αιφνιδιαστική επιχείρηση στην οποία προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν όλες οι υποθέσεις από την Πρωτοχρονιά του 2020 και μεταφέρονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου θα γίνει ο επανέλεγχος υπό τον γενικό διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πάτρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, μετά τους χειρισμούς της στις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Μουρτζούκου, ο Γιώργος Φλωρίδης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας και όπως αναφέρει το κανάλι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 «προβληματικούς» φακέλους.
Αναλυτικά, κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις εγγράφων που καθιστούν αδύνατο τον επανέλεγχο των υποθέσεων αυτών και κατ’ επέκταση την επανεκτίμησή τους. Μάλιστα, αυτό θα φέρει και περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση και υπάρχει έλλειψη εγγράφων από αυτές τις υποθέσεις.
Παράλληλα, σημειώνεται πως στη συνέχεια θα γίνουν αντίστοιχοι έλεγχοι σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της Επικράτειας.
Οι υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου και τα όσα διαπιστώθηκαν για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας οδήγησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει δραστικά μέτρα για τη ριζική αναδιοργάνωση των ιατροδικαστικών υπηρεσιών.
Η καθυστέρηση στη σύνταξη των ιατροδικαστικών εκθέσεων έφθανε μέχρι και τα τρία χρόνια, γεγονός που οδηγούσε ακόμη και στην αθώωση κατηγορουμένων από τα δικαστήρια, ενώ η έλλειψη οποιουδήποτε κανόνα για το υποχρεωτικό περιεχόμενό τους και ο «μεσαίωνας» σε ό,τι αφορά τη χρήση της τεχνολογίας στο πλαίσιο των ιατροδικαστικών πράξεων (όλα γίνονται ακόμη με «χαρτί και μολύβι») δημιουργούσαν την εικόνα μιας υπηρεσίας υπό διάλυση.
Υπό τα δεδομένα αυτά, το αρμόδιο Υπουργείο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια εμβληματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις εξελίξεις της τεχνολογίας, παράλληλα με τους πειθαρχικούς ελέγχους σε ιατροδικαστές για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα (2024-2025) με την επιβολή πειθαρχικών ποινών. Υπενθυμιζεται ότι προ ημερών ανεστάλη η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και μέχρι στιγμής 4 ιατροδικαστές βρίσκονται σε δυνητική αργία (οι 3 ασχολήθηκαν με υπόθεση Πισπιρίγκου), σε 3 έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή (παύση ενός έτους, πρόστιμο, επίπληξη) και για 2 εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες αιχμές για τις απουσίες από τα γενέθλια της ΝΔ
Είχε παραιτηθεί από την έδρα του προ μηνών
Τι είναι η επείγουσα αναδοχή
Αυτοί οι συνταξιούχοι πληρώνονται τρεις ημέρες νωρίτερα
«Καίει» η τιμή στην αντλία
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
«Ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύει τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου»
Τα μηνύματα από την αύξηση των υπερωριών
Το πανό ανάρτησαν οπαδοί της ομάδας ΜΖΤ Σκοπίων, στον αγώνα μπάσκετ με τον Ηρακλή
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.