- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη - Προανακριτική: Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ - Καταγγέλλει προσπάθεια αμνήστευσης των ευθυνών
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη
Τέμπη - Προανακριτική για Κώστα Αχ. Καραμανλή: Η καταγγελία του ΠΑΣΟΚ - Αποχώρησε από τη συνεδρίαση
Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, που διερευνά την ενδεχόμενη τέλεση του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για διαδικασίες αμνήστευσης των ευθυνών.
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, δήλωσε ότι «σήμερα ζήσαμε το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια αμνήστευσης και προστασίας του κ. Καραμανλή. Η λειτουργία της Επιτροπής είναι συνταγματική υποχρέωση, όχι ευχέρεια. Την καταργούν όμως, για να ελαχιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος για τα Τέμπη. Για αυτό, παραμένουν στη συνείδηση της κοινωνίας ως οι ενορχηστρωτές της συγκάλυψης». Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέλος της Επιτροπής, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολίασε πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε τη Βουλή σε πλυντήριο και το Σύνταγμα το έκανε κουρελόχαρτο. Παρακολουθήσαμε σήμερα την τελευταία πράξη φαρσοκωμωδίας με πλήρη αμνήστευση του Κώστα Καραμανλή».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επίσης μέλος της Επιτροπής, Γιώργος Μουλκιώτης, εξερχόμενος της συνεδρίασης ανέφερε ότι «σήμερα απογειώθηκε από την πλειοψηφία της ΝΔ η ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της ελάχιστης πολιτικής αξιοπρέπειας».
Τι αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική Καραμανλή
Εν τω μεταξύ, πηγές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, σημείωσαν ότι «σήμερα προστέθηκε το τελευταίο επεισόδιο στη μακρά αλληλουχία των μεθοδεύσεων, με τις οποίες επιχειρήθηκε η προστασία του κυρίου Καραμανλή σε σχέση με τις ευθύνες του για τα σοβαρά ελλείμματα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τα οποία οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί, με απόφαση του πρωθυπουργού, η πλήρης αμνήστευσή του για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Αυτήν τη φορά, η κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας το αφήγημα περί πολιτικής ηγεσίας "ανεύθυνης", "διακοσμητικής" και "αναρμόδιας", οριοθέτησε με ένα νομικώς διάτρητο σκεπτικό ένα πεδίο ευθυνών για τον πρώην υπουργό, το οποίο πάσχει νομικά και στερείται τεκμηρίωσης. Σήμερα, για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση Τριαντόπουλου, η ΝΔ καταστρατηγεί το Σύνταγμα και επιφυλάσσει στον ελεγχόμενο πρώην υπουργό το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τα στάδια της διερεύνησης των ευθυνών του κατά παράβαση του Συντάγματος, με τη γνωστή fast-track μεθόδευση. Η διερεύνηση της υπόθεσης Καραμανλή από την Επιτροπή που συνέστησε με απόφασή της η Ολομέλεια της Βουλής είναι συνταγματική υποχρέωση και όχι ευχέρεια.
Οι μεθοδεύσεις της συγκάλυψης συνεχίζονται. Οι μάσκες, όμως, έχουν πέσει εδώ και καιρό. Δεν ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της αλήθειας, παρά μόνο για την ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους. Και γι' αυτό, παραμένουν υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών και σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινωνικό αίτημα για απόδοση Δικαιοσύνης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα οι συνεδριάσεις – Διαφωνίες για τη θέση Πολάκη στα όργανα
Η πρώην ΥΠΕΞ μίλησε για Τουρκία, Μέση Ανατολή, Patriot και πολιτικό κατακερματισμό
«Αν η Τουρκία επιλέξει τέτοια πορεία, η χώρα είναι υποχρεωμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της», τόνισε ο Νίκος Δένδιας
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «το ελάχιστο ευχαριστώ»
«Δεν θα σιωπήσουμε» – Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση, ΕΥΠ και Μητσοτάκη
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης συζήτησης γύρω από τον δημόσιο ρόλο του
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη συνέχιση της πορείας της Νέας Αριστεράς
«Απαράδεκτη συμπεριφορά» - Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζητά πλήρη σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα
Με μια καταγγελία για απόπειρα ψηφιακής εξαπάτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε μια νέα διάσταση στους κινδύνους που απειλούν πλέον τη δημοκρατία
Μειωμένο κατά 6 δισ. ευρώ το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης - Στα 13 δισ. τα διαθέσιμα
Ο Πρόεδρος της Βουλής σκοπεύει να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Τι λένε τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης
Η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα πριν από επίσημα διαβήματα σε ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς
Τι θα γίνει τελικά με τις περικοπές μετά την απόφαση ΣτΕ
Η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων
Τι ισχύει με την αίτηση
«Το πρόβλημα στην Κρήτη συμπυκνώνεται σε 15 οικογένειες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Στο επίκεντρο το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου
O πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συνέχειας και πολιτικής σταθερότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.