- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι απαντήσεις του Forrest Gump 234
(Μέλος του συλλόγου για την προστασία του καταναλωτή από τα παγάκια με λακκούβα που αιχμαλωτίζουν σημαντική ποσότητα ποτού)
1 Γιατί όλοι θεωρούν ότι καταργήθηκαν οι φυλετικές διακρίσεις με την εκλογή του Ομπάμα; Και την εποχή της δουλείας, το ίδιο δεν συνέβαινε; Όταν τελείωνε το πάρτι και το σπίτι ήταν μπουρδέλο, όπως είναι τώρα η Αμερική, πάλι ένας μαύρος δεν αναλάμβανε να καθαρίσει και να τακτοποιήσει;
Μα οι περισσότεροι, επειδή έχουν τρομάξει από την οικονομική κρίση και φοβούνται ότι θα πεινάσουν, μέσα στον πανικό τους θέλησαν να καλοπιάσουν τους Κινέζους για να τους βοηθήσουν οικονομικά. Και πώς καλοπιάνεις τους Κινέζους; Δείχνοντας ότι εκτιμάς και έχεις επιθυμήσει το εθνικό τους φαγητό, το ρύζι. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, οι Αμερικανοί δεν ψήφισαν τον Ομπάμα γιατί είναι μαύρος και δουλειά του είναι να καθαρίζει, αλλά γιατί ήταν ό,τι πιο κοντινό υπήρχε στον Μπάρμπα Μπεν.
2 Είναι ιδέα μου ή ακόμα κι αν ο Τατούλης συνεχίσει να λέει τα ίδια ακριβώς που έλεγε πριν, τώρα που διαγράφτηκε δεν θα είναι πια το ίδιο συναρπαστικά;
Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση: πριν το σεξ (δηλαδή τη διαγραφή), όλα μοιάζουν πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά, γιατί οι ορμόνες βρίσκονται σε σημείο συναγερμού και το παιχνίδι πριν το ζευγάρωμα δεν φαίνεται γελοίο αλλά συναρπαστικό. Όσο ο Τατούλης φώναζε «ζήτω ο Αλλάχ» μέσα σε μια Συναγωγή, ήταν σα να κάνει ένα επικίνδυνο ακροβατικό. Οπότε όλοι παρακολουθούσαμε με αυτό το διεστραμμένο ενδιαφέρον που κοιτάζουμε τα ατυχήματα στο δρόμο. Όμως τώρα που έπεσε, είναι σα να φωνάζει «ζήτω ο Αλλάχ» μέσα σε ένα τζαμί, όπως όλοι οι άλλοι. Συνεπώς δεν έχουμε πλέον τίποτα να περιμένουμε και απλώς κάνουμε το τσιγάρο μετά.
3 Διαβάζω ότι αύριο Παρασκευή είναι “Domino Day” και όλη η Ευρώπη θα παρακολουθεί ζωντανά «εκατομμύρια κομμάτια ντόμινο να πέφτουν, σε ένα μοναδικό υπερθέαμα». Τι προβλέπεται όμως στην περίπτωση που ενώ όλα είναι έτοιμα και προσεκτικά στημένα, γίνει ξαφνικά σεισμός;
Τότε η Ευρώπη θα παρακολουθήσει ζωντανά εκατομμύρια κομμάτια σοβάδων να πέφτουν σε ένα εξίσου μοναδικό υπερθέαμα. Γι’ αυτό λοιπόν η “Domino Day” γίνεται στην Ολλανδία που δεν είναι σεισμογενής και όχι π.χ. στην Ιαπωνία, που οι σεισμοί είναι κάτι σαν χόμπι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Ιάπωνες να μην μπορούν, εκτός από το «ντόμινο», να ασχοληθούν ούτε με το μπιλιάρδο, γιατί ο σεισμός χαλάει συνέχεια τις μπάλες, ούτε με ποδοσφαιράκια, γιατί με το σεισμό το γκολ μπαίνει από μόνο του, ούτε καν να παίξουν ρουλέτα, γιατί η μπίλια με τις δονήσεις αναπηδάει και αλλάζει νούμερα. Στερημένοι λοιπόν από όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα λόγω σεισμών, αφιέρωσαν όλο το χρόνο τους στη δουλειά, καταφέρνοντας το περίφημο οικονομικό θαύμα. Κατά βάθος, για να μας εκδικηθούν, επειδή εμείς έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε δημιουργικά το χρόνο μας στο ντόμινο. Μάλιστα το κάνουμε τόσο καλά, που αποφασίσαμε πριν λίγο καιρό να το δοκιμάσουμε και με τις τράπεζες.
4 Αφού ο πρωθυπουργός δηλώνει τόσο τσαμπουκάς με τις τράπεζες που «μετακυλούν το βάρος στην κοινωνία» όπως λέει, γιατί δεν κάνει το ίδιο και με τη ΔΕΗ, που είναι και πιο κοντά στις αρμοδιότητές του;
Διότι όπως και ο Χρόνης Εξαρχάκος στις παλιές ελληνικές ταινίες, όταν έκανε τον τσαμπουκά φρόντιζε πρώτα να έχει απομακρυνθεί ο αντίπαλός του και μετά ορμούσε φωνάζοντας «κρατάτε με, ρε, γιατί θα τον δείρω».
5 Τελικά σε τι χρησιμεύουν πραγματικά τα Golden Boys; Γιατί κανείς δεν πληρώνει τόσα λεφτά σε κάποιον αν δεν χρησιμεύει σε κάτι.
Φαντάσου ότι είναι κάτι σαν τον «αγορανομικό υπεύθυνο» στα εστιατόρια. Στην πραγματικότητα η δουλειά τους είναι να ακούνε εκείνοι τα μπινελίκια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Μόνο που για να πετύχει αυτό, δεν πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από τους εργοδότες τους. Οπότε τους δίνουν τεράστια bonus για να μπορούν να βόσκουν τα Cayenne τους δίπλα στα Cayenne των πραγματικά πλούσιων, ώστε να τους μπερδεύουμε.
6 Συγνώμη, αλλά η προτροπή «ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή», υπαινίσσεται ότι η ζωή είναι θαμώνας μπαρμπουτιέρας;
Όχι βέβαια! Αφού είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη «ζαριά» της ζωής αναφέρεται στο τάβλι και ειδικά στις «πόρτες». Άλλωστε γι’ αυτό λίγο μετά γράφτηκε και η διαπίστωση «δυο πόρτες έχει η ζωή»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.