- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ για Τσίπρα: Δεν λέγαμε ψέματα, συνομιλούσαμε με ειλικρίνεια
Τι είπε για την πρώτη τους συνάντηση
Μέρκελ: Στεναχωρήθηκα που με συνέδεσαν με τον ναζισμό
Στα χρόνια της ελληνικής κρίση αναφέρθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για τα όσα συνέβησαν εκείνα τα χρόνια αλλά και το πώς η ίδια αντιμετώπισε την κατάσταση.
Μεταξύ άλλων, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ στο πώς αντιμετώπιζε όσα ακούγονταν και γράφονταν την εποχή αλλά και στη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι στεναχωρήθηκε που οι ελληνικές εφημερίδες την εποχή του δημοψηφίσματος τη συνέδεαν με τον ναζισμό. Πρόσθεσε όμως ότι «η πολιτική δεν είναι μια εκδήλωση για να περνάς ευχάριστα». Σημείωσε ότι το σημαντικό ήταν πως η ίδια ήταν πεπεισμένη ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.
Δήλωσε πως σαφώς ορισμένες φορές τη στεναχωρούσε που ενδεχομένως κάποιες κοινωνικές ομάδες έπρεπε να υποφέρουν περισσότερο από άλλες, αλλά τόνισε ότι αυτές ήταν αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών, προσθέτοντας ότι η ίδια έπρεπε να προσέχει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της γερμανικής πλειοψηφίας. Μάλιστα δήλωσε ότι έπρεπε να παλεύει και μέσα στο ίδιο της το κόμμα για την Ελλάδα.
Μιλώντας για την πρώτη φορά που συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό, σημείωσε ότι ανησυχούσε γιατί είχε προηγουμένως επιτεθεί στην Τρόικα. «Τον περίμενα έξω από την καγκελαρία, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι αριστεροί και αυτός πήγε και τους μίλησε πριν έρθει σε μένα», αφηγείται. Ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της είπε για το περιστατικό ότι «πρέπει να υποστηρίζουμε τους δικούς μας»
Με τον Αλέξη Τσίπρα «Δεν λέγαμε ψέματα, συνομιλούσαμε με ειλικρίνεια», πρόσθεσε. Στη συνέχεια μίλησε για το τηλεφώνημα του Τσίπρα σε αυτήν και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ την Παρασκευή για να τους ανακοινώσει ότι πάει σε δημοψήφισμα. Η Μέρκελ ξαφνιάστηκε, καθώς ο Τσίπρας της είχε πει ότι θα το συζητήσει πρώτα με το κόμμα.
Αλλά τελικά τηλεφώνησε να πει ότι πάει σε δημοψήφισμα. «Δεν υπήρχε έτοιμο σχέδιο για Grexit, δεν ήθελα ποτέ να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ στον Αλέξη Παπαχελά.
Απαντώντας σε ερώτημα για το τι πίστευε για τους Έλληνες μια εποχή που τα γερμανικά πρωτοσέλιδα μας χαρακτήριζαν τεμπέληδες, η Μέρκελ απάντησε ότι δεν της αρέσουν τα στερεότυπα και ότι όπως μπορεί να υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που είναι λιγότερο εργατικοί, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα και με κάποιους Γερμανούς. Όπως ακριβώς υπάρχουν διεφθαρμένες γερμανικές εταιρείες, έτσι υπάρχουν και ελληνικές. «Δεν κρίνω ποτέ ένα έθνος βάση στερεοτύπων», τόνισε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνει το επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό
Μηνιαία αύξηση 40 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους
Αναλυτικά οι διά ζώσης και διαδικτυακές δράσεις σε όλη την Ελλάδα
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η ώρα του κόμματος να κάνει ένα βήμα μπροστά
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.