- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αδ. Γεωργιάδης: Εύγε Γιώργο Φλωρίδη - Δεν έχω ξαναδεί τέτοιον εξευτελισμό στην Κωνσταντοπούλου
«Αισθάνθηκα την ανάγκη να του σφίξω το χέρι», έγραψε ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με ανάρτησή του στον τρόπο που χειρίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον τρόπο που χειρίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή στην Προανακριτική για τα Τέμπη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε χαρακτηριστικά στο Χ: «Εξελέγην βουλευτής στις 16 Σεπτεμβρίου 2007. Έκτοτε οι συμπολίτες μου με τιμούν διαρκώς και επανεκλέγομαι άνευ διακοπής. Φέτος συμπληρώνω τα 18 συναπτά έτη βουλευτής. Στον λόγο μου τέτοιο εξευτελισμό σαν και αυτόν που επεφύλαξε σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχω ξαναδεί! Αφού στο τέλος αφού τον καταχειροκροτήσαμε άπαντες αισθάνθηκα την ανάγκη να του σφίξω το χέρι για την προσφορά του στην Πατρίδα, στην Παράταξη και την ηθική! Εύγε!».
Εξελέγην βουλευτής στις 16 Σεπτεμβρίου 2007. Έκτοτε οι συμπολίτες μου με Τιμούν διαρκώς και επανεκλέγομαι άνευ διακοπής. Φέτος συμπληρώνω τα 18 συναπτά έτη βουλευτής. Στον λόγο μου τέτοιο εξευτελισμό σαν και αυτόν που επεφύλαξε σήμερα ο @georgefloridis στην @ZoeKonstant δεν έχω…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 18, 2025
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφέρθηκε στην υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιτα», τον οποίο είχε εκπροσωπήσει νομικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καλοκαίρι του 2005, στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, ένας άνδρας, ο Αριστόβουλος Εμμανουήλ, προσέγγιζε τουρίστριες, κυρίως αλλοδαπές, προσφέροντας τους δωρεάν ξενάγηση στην Αθήνα. Μετά την εμπιστοσύνη που κέρδιζε, τους προσέφερε τυρόπιτα που περιείχε υπνωτικό χάπι.
Όταν τα θύματα έχαναν τις αισθήσεις τους, τα μετέφερε σε ξενοδοχεία και τα βίαζε. Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 6 Μαρτίου 2005 από την 29χρονη Αυστραλή τουρίστρια Νάταλι Κάρνιφ, η οποία περιέγραψε τη διαδικασία της προσέγγισης και της επίθεσης. Ο «βιαστής με την τυρόπιτα», πατέρας δύο παιδιών, παραδέχτηκε την πράξη του, επικαλούμενος ψυχολογικά και συζυγικά προβλήματα. Αρχικά αποδέχτηκε τις κατηγορίες, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι τα θύματα είχαν συναινέσει.
Ο Γιώργος Φλωρίδης λίγο προτού εξιστορήσει την υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιτα», ανέφερε: «Ακούσαμε την κυρία Κωνσταντοπούλου να μας λέει: "Τι χρώμα έχει η δικαιοσύνη, τι γεύση, πώς μυρίζει;". Ας το δούμε λοιπόν. Ακούστε κάποια ονόματα...».
Και στη συνέχεια ανέφερε τα ονόματα των τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν, για να προσθέσει: «Είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα. Άγνωστες μεταξύ τους. Και υπέστησαν βιασμό από κάποιον εδώ Έλληνα. Αφού προηγουμένως ναρκώθηκαν. Την υπεράσπιση του βιαστή αυτών των γυναικών, που βιάστηκαν ναρκωμένες την ανέλαβε η κυρία Κωνσταντοπούλου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.