- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τέμπη | Κωνσταντοπούλου: Σας πείραξε η εσχάτη προδοσία και όχι ο θάνατος 57 ανθρώπων
Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη
Η ομιλία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τα Τέμπη
Σε οξείς τόνους κινήθηκε η ομιλία της προέδρου του κόμματος Πλεύση Ελευθερία, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων για την διενέργεια Προκαταρκτικής Επιτροπής αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
«Μεγάλος μάγκας ο πρωθυπουργός που ήρθε εδώ να κάνει τον νταή σε έναν καταδικασμένο πρώην υπουργό της Αντιπολίτευσης (σ.σ. εννοεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά) και που έκανε λογοπαίγνια για την τραγωδία των Τεμπών. Τσάμπα μάγκας και ο (σ.σ. υπουργός Δικαιοσύνης) Φλωρίδης που είπε ότι όσοι μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Και πρόσθεσε: «Πόσες φορές ακόμα θα σας ζητήσουν να μπαζώσετε την αλήθεια, το κάνατε τόσες φορές. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα αλλά και οι απαντήσεις αποστομωτικές. Όταν εμείς ερωτηθούμε «εσύ τι έκανες για αυτό», εμείς ξέρουμε ότι κάναμε το καθήκον μας κι αυτό θα υπηρετούμε. Φέραμε στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές για πρώτη φορά προς ψήφιση τη μήνυση των συγγενών των θυμάτων. Φέραμε αδιαμεσολάβητα αυτό που ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων, κι αυτό εσείς το αποκαλείτε χυδαιότητα και κατήφορο. Γιατί θέλετε να μπαζώνετε κάθε τι που δεν ελέγχετε; Είναι αυτό Δημοκρατία; Είναι αληθινή η διακήρυξή σας για τον φυσικό δικαστή;».
Σημείωσε δε πως «εμείς δεν θα σταματήσουμε εάν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Εσείς θα ψηφίσετε να γίνει διερεύνηση του εγκλήματος;».
Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό ανέφερε πως «σας πείραξε η εσχάτη προδοσία και όχι ο θάνατος 57 ανθρώπων. Τα αδικήματα δεν πρέπει να μείνουν αδιερεύνητα, η πρόταση των συγγενών ενοχλεί γιατί δεν είναι εξισορροπιστική ούτε αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Και στο Μάτι έγιναν τα ίδια».
«Τσιμουδιά για την απειλή στη Μαρία Καρυστιανού» σημείωσε αμέσως μετά. Και κατέληξε: «Ό,τι και να γίνει στην ψηφοφορία έχετε χάσει την ευκαιρία να αφήσετε το στίγμα σας στην ιστορία. Ό,τι και να γίνει, η Δικαιοσύνη θα λάμψει, για αυτόν τον λαό που δικαιούται να ζήσει σε μια κοινωνία δημοκρατική που τα παιδιά δεν θα φοβούνται να μπουν στα τρένα. Εμείς αυτή τη χώρα θα χτίσουμε και θα είναι μέρα μεσημέρι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου - Αιχμές για το άρθρο 19
Πρόστιμα-μαμούθ - «Κλείδωμα» ιστοτόπων, σφράγιση καταστημάτων και αυστηροί έλεγχοι σε influencers
Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ - Επιφύλαξη για την Ολομέλεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει μεθοδεύσεις συγκάλυψης - Μιλά για ενδείξεις ποινικών ευθυνών Βορίδη-Αυγενάκη
Για την ανανέωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής έως το 2031
Δύο νέες αυξήσεις προ των πυλών - Παρεμβάσεις σε συντάξεις, ανεργία και προγράμματα απασχόλησης
Συνέντευξη Τύπου για την απόφαση για το Predator - Φέρνει έρευνα για κατασκοπεία και νέες πολιτικές αιχμές
Καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά - Οκτώ έτη εκτιτέα και διαβίβαση για νέα αδικήματα
Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παρέμβαση Σαμαρά
Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο
«Οι δράστες έσπασαν το τσιμέντο, έβγαλαν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης, τα έκοψαν και έφυγαν»
Ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» μιλά στην Athens Voice
«Κάποιοι ήθελαν νεκρούς», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Επηρεάζεται η χορήγηση επιδομάτων στις χωριστές δηλώσεις συζύγων
Αποκάλυψε αδενοκαρκίνωμα οισοφάγου και προειδοποιεί για την παλινδρόμηση
Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης
Ο πρωθυπουργός έχει επιδείξει μέριμνα για να ηλεκτροδοτηθεί για πρώτη φορά το σπίτι
Mε αφορμή πρόσφατο άρθρο του για την Καισαριανή
Καταψήφισε η αντιπολίτευση
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στους αρχηγούς των κομμάτων της βουλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.