- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η κατάσταση στη Γάζα ως το νέο αντιπολιτευτικό εργαλείο
Το ότι για τους συντρόφους και τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους τους το δυστύχημα των Τεμπών (και τα θύματά του) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό/προσωπικό εργαλείο ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή. Κόμματα τσίμπησαν ποσοστά, σελέμπριτιζ πούλησαν ευαισθησία αλλά τώρα το πηγάδι στέρεψε. Ειδικά μετά το πόρισμα του Πολυτεχνείου, το δυστύχημα και τα θύματα του δεν μπορούν πια να εξυπηρετήσουν κομματικές και προσωπικές ατζέντες κι έτσι οι συμπολίτες που κανείς θα νόμιζε πως ζουν και αναπνέουν με το μυαλό τους στα Τέμπη τα ξέχασαν εντελώς. Το θέμα έχει εξαφανιστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τα πρωτοσέλιδα και το ίδιο έχουν εξαφανιστεί και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας/συμπαράστασης/εκτόνωσης. Ακόμα κι αν γίνονται, κανείς πια δεν τις διαφημίζει αφού κανείς δεν φαίνεται πια να έχει να κερδίσει κάτι από αυτές. Οι σύντροφοι (με έναν αιώνα εμπειρίας στην προπαγάνδα) σταμάτησαν να ασχολούνται και οι «μπαντριώτες» δεν μπορούν να κάνουν πολλά μόνοι τους.
Όμως δεν έμειναν άπραγοι. Τώρα ο μεγάλος τους καημός είναι η Γάζα. Έτσι μετά τα δρακόλια και τους λαθρεμπόρους που καλύπτει η κυβέρνηση ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί η Ισραηλινή απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του 2023 ως αντιπολιτευτικό εργαλείο. Ή μάλλον ως πολυεργαλείο αφού εκτός από τις επιθέσεις στην κυβέρνηση οι σύντροφοι το χρησιμοποιούν και για τις επιθέσεις τους εναντίον της δημοκρατικής Δύσης αλλά και για την αντισημιτική προπαγάνδα σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα δεν είναι απλώς η κυβέρνηση Νετανιάχου αλλά οι Ισραηλινοί (οι εβραίοι δηλαδή) γενικώς, ανεξαρτήτως απόψεων και στάσης.
Φυσικά οι σύντροφοι (και οι συνοδοιπόροι τους) δεκάρα δεν δίνουν για τους κατοίκους της Γάζας και το δράμα τους. Διαφορετικά δεν θα υπερασπίζονταν την Χαμάς που όχι μόνο προκάλεσε την Ισραηλινή απάντηση αλλά κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου αυτή να συνεχιστεί επιμένοντας να μην απελευθερώνει τους ομήρους που απήγαγε πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Δεν θα υπερασπίζονταν μια τρομοκρατική οργάνωση που εδώ και 19 χρόνια έχει επιβάλει τη δικτατορία της στη λωρίδα της Γάζας εξοντώνοντας τους αντιπάλους της και καταργώντας τις εκλογές. Όμως την υπερασπίζονται σε κάθε ευκαιρία. Και είναι λογικό: οι σύντροφοι και οι συνοδοιπόροι τους ανά τον κόσμο δεν θέλουν καμία εκεχειρία αφού ο πόλεμος είναι που τροφοδοτεί την ατζέντα τους. Και εννοείται πως η ευαισθησία τους για τα παιδιά και τους αμάχους είναι ένα κακής ποιότητας θέατρο αφού καμία τέτοια ευαισθησία δεν έδειξαν ποτέ για τις πολύ μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στη Συρία και την Υεμένη. Βλέπετε εκεί δεν εξυπηρετείται η αντιδυτική και αντιπολιτευτική ατζέντα τους.
Φυσικά, όπως και στα Τέμπη, οι εκμεταλλευτές της δυστυχίας θα την πατήσουν. Η προσπάθεια τους να εγκαλέσουν την κυβέρνηση, επειδή πάνω από τα συμφέροντα της Χαμάς βάζει τα συμφέροντα της χώρας, όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρητη αλλά δείχνει και την αδυναμία τους να κάνουν αντιπολίτευση βασισμένη στα προβλήματα των κατοίκων αυτής εδώ της χώρας. Το αντιδυτικό τους δηλητήριο πέφτει αλλά μόνο κακό δεν κάνει στην κυβέρνηση. Ο μόνος που δηλητηριάζεται είναι η κοινωνία. Και μπράβο τους.
ΥΓ – Το ότι οι «ευαίσθητοι» διαμαρτυρόμενοι δεν θα επιβίωναν ούτε 24ωρο σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου κυριαρχούσε η Χαμάς και το ότι η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής στην οποία θα μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να κινδυνεύουν είναι το Ισραήλ είναι απλώς ένα κερασάκι στην κωμικοτραγική τούρτα των πωλητών ευαισθησίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.