Πολιτικη & Οικονομια

Βασίλης Κικίλιας: Δεν θα αυξηθεί καμία τιμή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Προανήγγειλε ότι έρχονται πακέτα για οικογένειες και παρέες άνω των τριών ατόμων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασίλης Κικίλιας: Δεν θα αυξηθεί καμία τιμή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» όπου μίλησε για την ακτοπλοΐα. Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης, καθώς και όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, έρχονται εκπτωτικά πακέτα για οικογένειες και παρέες άνω των 3 ατόμων, ενώ καμία τιμή δεν θα αυξηθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον χρόνο.

«Πράγματι, οι ακτοπλόοι είχαν ανακοινώσει ότι από 1η Μαΐου θα αυξηθούν οι τιμές από 13 έως 15%, λόγω της αλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι έχει να κάνει με το καύσιμο, στην αλλαγή του μείγματος καυσίμου, σε πιο οικολογικό. Σωστή η απόφαση αυτή, αλλά πολύ πιο ακριβό το καύσιμο», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας τελικά οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν αυξήθηκαν. Μάλιστα, οι εταιρείες δημιούργησαν εκπτωτικά πακέτα για οικογένειες και παρέες άνω των 3 ατόμων. Παράλληλα, υπάρχουν και υποχρεωτικές εκπτώσεις για τις εταιρείες που αφορούν φοιτητές, πολύτεκνους, άπορους, αλλά και για τους νησιώτες.

Ακόμα, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι, «Μετά από πολλά χρόνια που ανέβαιναν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά, είναι η πρώτη χρονιά που υπάρχει σοβαρή και συγκροτημένη πολιτική και σημαντικές μειώσεις. Εκπτώσεις σε όλα τα εισιτήρια, καμία έκπτωση στην ασφάλεια».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, και’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα διενεργηθούν έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας.