- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φλωρίδης: Η πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική είναι συνέχεια της αντίληψης Βελόπουλου για τα Τέμπη
«Αν θες να είσαι πολιτικά υπεύθυνος περιμένεις να ολοκληρωθεί η έρευνα του ανακριτή» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για τα Τέμπη
Το σχόλιο του για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες των Κώστα Αχ. Καραμανλή, Χρήστου Σπίρτζη και των υφυπουργών τους, έκανε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σημειώνοντας ότι η πρόταση έρχεται ως «συνέχεια της αντίληψης Βελόπουλου» για τα Τέμπη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε σε συνέντευξή του στο OPEN ότι «όλη αυτή η συζήτηση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά την κατάρρευση της συνωμοσιολογίας που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ ως παρακολούθημα της Κωνσταντοπούλου και του Βελόπουλου. Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος εγκατέλειψε όσα έλεγε για τα Τέμπη. Για σοβαρή αντιπολίτευση με βάση ότι είχε προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία αντί να τρέχει κάθε φορά και να κάνει πρόταση μομφής υιοθετώντας κάθε τυχαίο τύπο. Αν θες να είσαι πολιτικά υπεύθυνος περιμένεις να ολοκληρωθεί η έρευνα του ανακριτή».
Σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «αφού κατέρρευσε όλο αυτό και ο Βελόπουλος έχει εγκαταλείψει τη συνωμοσιολογία, έχουμε τη συνέχεια αντίληψης Βελόπουλου με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ καθώς όλο τον προηγούμενο 1,5 χρόνο θέλησαν να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται πολιτικά μια τραγωδία. Το τι θα πουν οι πολιτικοί έχει ελάχιστη σημασία για τους δικαστές που θα συγκροτήσουν το δικαστικό συμβούλιο. Δεν δεσμεύονται από τίποτα και αν συναντήσουν στοιχειά που στοιχειοθετούν οποιοδήποτε έγκλημα επιστρέφουν τη δικογραφία στη Βουλή».
Σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε: «Κακούργημα σημαίνει δόλος. Αν πάμε στη διάχυση των ποινικών ευθυνών σημαίνει ότι αυτός που διαπράττει ένα έγκλημα δεν θα τιμωρείται ποτέ. Θέλει προσοχή όταν συζητάμε πού θα αποδώσουμε ένα έγκλημα με διάχυση ευθυνών. Στην υπόθεση των Τεμπών που αμφισβητήθηκε η δικαιοσύνη η ανάκριση έδειξε ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.