- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο της ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων
Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη του κόμματος
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα της ΝΔ για τη διαρροή των email - Η απόφαση του ΣτΕ και το σκεπτικό των συμβούλων
Στην ακύρωση των προστίμων που είχαν επιβληθεί στο κόμμα της ΝΔ για την υπόθεση διαρροής των email κατοίκων του εξωτερικού, προχώρησε η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πρόκειται για τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί στη ΝΔ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με το σκεπτικό ότι πρώτον το κόμμα δεν λάμβανε επαρκή μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεύτερον επειδή από δικό της υπάλληλο, τον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, διέρρευσε η σχετική λίστα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των συμβούλων Επικρατείας, « η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη».
Αντίθετα ομόφωνα κρίθηκαν νόμιμα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Με τρεις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις που είχε καταθέσει πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην οποία έχει επιβληθεί από την Αρχή πρόστιμο 40.000 ευρώ, αλλά και ο πρώην οργανωτικός γραμματέας αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της Ν.Δ. Αριστόδημος Κορομηλά και ο τότε γραμματέας διασποράς του κόμματος Νικόλαος Θεοδωρόπουλος για τα πρόστιμα των 10.000 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η παρέα της κ. Καρυστιανού θα οδηγήσει τον Ρασκόλνικοφ στη Σιβηρία
«Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να καπαρώσουν θέση» είπε για το νέο κόμμα Τσίπρα
Τέλος τα «βαριά» πρόστιμα για τυπική παράλειψη
Oπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέει ευθέως την υποβάθμιση των θεσμών με την καθημερινότητα των πολιτών
Πληροφορίες ότι προσχωρεί στο κόμμα Τσίπρα
Αποκάλυψε τα χρώματα του νέου κόμματος
Ευχήθηκε και στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Final Four 2026 της Euroleague
Στο νέο του εγχείρημα, ο πρώην αρχηγός του διαλυόμενου πλέον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στο πλευρό του όσους τον ακολούθησαν πιστά από την αρχή της πορείας του με όρους μεσιανισμού ανεξαρτήτως λαθών και αυταπατών.
«Όχι, η Ελλάδα δεν έχει "το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη"» σημειώνει ο υφυπουργός Ενέργειας
Πού θα δείτε το Μητρώο Παρόχων
Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εμφανιστεί το κατάλληλο momentum, αλλά στην πολιτική το momentum σπάνια είναι τυχαίο
Ψηφιακοί έλεγχοι και τεχνητή νοημοσύνη στην μάχη κατά της ακρίβειας
Ο ενισχυμένος προσωποκεντρισμός στην πολιτική δεν είναι κάτι που επιτρέπεται (ή έχουμε την πολυτέλεια) να ξεπερνούμε επιφανειακά και αψήφιστα
'Ενιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στη Βουλή
Τι αναφέρει η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός του την Τρίτη στο Θησείο
Η Ελλαδίτσα πορεύεται σε μια νέα πίστα πολιτικών ισορροπιών, που είναι μεν τονωτική, μα από την άλλη μοιάζει ακόμα ομιχλώδης
Aφίχθησαν στις 21:00 με εμπορική πτήση
Από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.