- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MRB: Πέφτει το ενδιαφέρον για τα Τέμπη – Ανεβαίνει η ακρίβεια – Δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
Η ΝΔ λαμβάνει 20,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 13,5% και το ΠΑΣΟΚ 9,4%
Η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία φρέναρε την πτώση της και καταγράφει μια οριακή αύξηση των ποσοστών της
Τη δυναμική των κομμάτων καταγράφει η σημερινή δημοσκόπηση της MRB, η οποία και δείχνει ότι παγιώνεται η Πλεύση Ελευθερίας στη δεύτερη θέση και διευρύνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Παράλληλα, η δημοσκόπηση για το κανάλι «OPEN» δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία φρέναρε την πτώση της και καταγράφει μια οριακή αύξηση των ποσοστών της.
Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας το ενδιαφέρον για τα Τέμπη έπεσε 20 μονάδες και ανέβηκε ξανά η ακρίβεια. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το κυβερνών κόμμα είναι στο 26,9% στο 17,8 η «Πλεύση» και το ΠΑΣΟΚ έπεσε στην τρίτη θέση καθώς έχασε τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου.
Ωστόσο, το αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως το ενεργειακό, το στεγαστικό, το σούπερ μάρκετ, φαίνεται να επισκιάζει τα υπόλοιπα ζητήματα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα των προβλημάτων των Ελλήνων. Ακολουθούν, η υγεία, το ύψος των εισοδημάτων, η απονομή δικαιοσύνης/κράτος δικαίου, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η εγκληματικότητα.
Όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση, η υπόθεση των Τεμπών δεν βρίσκεται ψηλά μεταξύ των προβλημάτων των πολιτών, καθώς το κράτος δικαίου έπεσε στην 4η θέση μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες.
Ωστόσο, δεν φαίνεται να αλλάζουν άποψη οι πολίτες για τα Τέμπη, καθώς το 71,8% εξακολουθούν να αποδίδουν συγκάλυψη ως προς την προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης.
Κατά τη γνώμη των πολιτών, στην υπόθεση των Τεμπών το σοβαρότερο θέμα είναι σε ποσοστό 41,2% οι παραλείψεις/αστοχίες/αιτίες που προκάλεσαν το δυστύχημα πριν από το δυστύχημα.
Εξίσου, ενδεικτικό είναι πως η άποψη των πολιτών παραμένει Αρνητική ως προς το δυστύχημα των Τεμπών και την κυβέρνηση.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 9 Απριλίου 2025.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλά χαρτοφυλάκια για Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Θεόφιλο Ξανθόπουλο
Νέες ανατιμήσεις προσεχώς στην αντλία
Πού και μέχρι τι ώρα κάνετε την αίτηση
Τρεις ημέρες νωρίτερα η πληρωμή αυτόν τον μήνα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Πόσοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι
Τι λεφτά θα πάρουν 8.552 συνταξιούχοι του Δημοσίου
Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου
«Οδύσσεια» και «Ιθάκη» πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η προθεσμία και τα πρόστιμα
Αναδρομικά για το 2024 και νέα πίστωση έως το τέλος Νοεμβρίου για τα μισθώματα του 2025
Είχαν καταργηθεί το 2012
Περισσότερες δυνατότητες Erasmus για τους εκπαιδευτικούς
Η χώρα αποκτά έναν πλήρως ανανεωμένο χάρτη για το πού και με ποιους όρους μπορούν να αναπτύσσονται έργα ΑΠΕ
Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου
Το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές
Τελειώνει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων - Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
427 αυτοψίες σε πληγείσες περιοχές σε όλη τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.