- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Metron: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
Τα στοιχεία της δημοσκόπησης για τον ανασχηματισμό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Δημοσκόπηση Metron: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης για τον ανασχηματισμό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Σταθερά διψήφιο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι της Πλεύσης Ελευθερίας που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega.
Στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση, η ΝΔ βρίσκεται στο 26,4%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί σο 13,3%, η Πλεύση Ελευθερίας ανεβαίνει στη δεύτερη θέση με 14,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 7,6%, το ΚΚΕ στο 8,4%, η Ελληνική Λύση οριακή υποχώρηση στο 9,9%, η Νίκη ανεβαίνει στο 4,7% και η Φωνή της Λογικής στο 3,9%, άρα διατηρείται ένας ακροδεξιός πόλος αθροιστικά κοντά στο 19%. ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά φαίνεται ότι δεν κατορθώνουν να περάσουν το κατώφλι του 3%, το ίδιο και το Κίνημα Δημοκρατίας.
Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ βρίσκεται στο 20%, το ΠΑΣΟΚ στο 10,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%, το ΚΚΕ στο 6,3%, η Ελληνική Λύση στο 7,5% και μόνο η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει άνοδο στο 11,1% (από 6,9% στην προηγούμενη μέτρηση).
Δεν απέδωσε ο ανασχηματισμός
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης σχετικά με τον ανασχηματισμό. Παρ’ ότι έχουν περάσει μόλις επτά ημέρες οι πολίτες βλέπουν αρνητικά τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά 48% και μόλις το 12% εξέφρασε θετική γνώμη.
Η πλειοψηφία θέλει πρόωρες εκλογές
Το τελευταίο εύρημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί η επιθυμία των πολιτών για πρόωρες εκλογές. Η πλειοψηφία (56%) θέλει να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, ενώ το 42% επιθυμεί η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία της.
Δείτε τι έδειξε η δημοσκόπηση Metron Analysis
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απίστευτοι ερασιτεχνισμοί από τον άνθρωπο που χειρίζεται διαβαθμισμένες απόρρητες πληροφορίες»
«Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το video clip του τραγουδιστή
«Εγώ τους έλεγα να κάνουν δέκα πράγματα και αυτοί έκαναν τα αντίθετα» λέει για τη ΝΔ
«Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη των Ελλήνων και της πατρίδας» σημειώνει η Πειραιώς
Καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω καιρικών συνθηκών
Οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα στα χρόνια του διχασμού»
«Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» λέει ο κ. Φρονιμάκης
Βρίσκεται εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
«Οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό»
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τονίζει ο ευρωβουλευτής
«Ο Τσίπρας και η ΕΛΑΣ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» σημειώνει
Από τον Έλτον Τζον και την Άνγκελα Μέρκελ στον Θάνο Ντόκο: Η ιστορία των Ρώσων φαρσέρ που τιμήθηκαν από το Κρεμλίνο
Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό για το περιστατικό
Γιατί δεν δημοσιοποιείται η πλήρης λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.