- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης: Αρχές Απριλίου η παρουσίαση των παρεμβάσεων στα μέσα μεταφοράς της Αττικής
Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον νέο ΚΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - Οι ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις στα Μέσα Μεταφοράς της Αττικής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα (18.3) στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από όπου ανακοίνωσε ότι αρχές Απριλίου θα γίνει η συνολική παρουσίαση των παρεμβάσεων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την προσθήκη νέων λεωφορείων και οδηγών, την αναβάθμιση των συρμών της γραμμής 1 του μέτρο και παρεμβάσεις στις γραμμές 2 και 3, σημειώνοντας ότι στόχος είναι μέχρι το 2027 να υπάρχει μια τελείως διαφορετική εικόνα στα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας. Επίσης, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την «κατεπείγουσα ανάγκη να αναβαθμίσουμε το σιδηροδρομικό μας δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και τροχαίο υλικό».
Σχετικά με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είπε ότι έχει περάσει από μακρά διαβούλευση και πως θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή σύντομα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι από μόνος του δεν θα λύσει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, αφού «χρειάζεται συνολική επαναξιολόγηση τρόπου που κινούμαστε». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και κοινωνίας, ώστε να μην έχουμε άλλες απώλεια στην άσφαλτο».
Τι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2027
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε και στο πολύ σημαντικό θέμα των υποδομών κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι μέχρι το τέλος του 2027 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί μεγάλο κομμάτι των οδικών αξόνων, τα οποία ήδη βρίσκονται σε κατασκευή. Έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα, ορίζοντας παράδοσης μέχρι το 2025 για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργου, όπως επίσης για τον Ε65, με ολοκλήρωση ως το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στο Fly Over, το οποίο πρόσφατα είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός όπου το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης είναι μέχρι το 2027.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρίστος Δήμας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος ενώ στη σύσκεψη συμμετέχει και ο Κωστής Χατζηδάκης, νέος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.