- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνος Τσακλόγλου: Ήταν μια πορεία γεμάτη προκλήσεις αλλά και σπουδαίες στιγμές
Διάδοχος στη θέση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης η Άννα Ευθυμίου
Πάνος Τσακλόγλου: Ήταν μια πορεία γεμάτη προκλήσεις αλλά και σπουδαίες στιγμές - Διάδοχος στη θέση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης η Άννα Ευθυμίου
Ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής (14/3) η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο υπουργείο Εργασίας, του οποίου επικεφαλής θα είναι η Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής της Άννα Ευθυμίου θα αναλάβει θέση υφυπουργού στη θέση του Πάνου Τσακλόγλου.
Ο Πάνος Τσακλόγλου με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε ενώ έκανε μια αναφορά στα σημαντικά έργα και τις βελτιώσεις στο πεδίο της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η ανάρτηση του Πάνου Τσακλόγλου
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, τους Υπουργούς Βρούτσης Ιωάννης, Kostis Hatzidakis, Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis, Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou και Niki Kerameus, όπως και τους Γενικούς Γραμματείς Κοινωνικής Ασφάλισης Pavlina Karasiotou, Nick Milapidis και Konstantinos Tsagkaropoulos και όλα τα στελέχη του γραφείου μου για την άψογη συνεργασία μας.
Κατά το διάστημα αυτό έγιναν πολλά και πολύ σημαντικά στο πεδίο της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ενδεικτικά:
- Ιδρύθηκε το Ταμείο Κεφαλαιοποιητικής Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), το οποίο μειώνει σημαντικά την έκθεση του ασφαλιστικού συστήματος στον κίνδυνο της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού και υπόσχεται υψηλότερες επικουρικές συντάξεις στις νεότερες γενιές εργαζομένων.
- Επιλύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο ταλάνιζε την ελληνική κοινωνία για μία σχεδόν δεκαετία. Με την ολοκλήρωση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού συστήματος του ΕΦΚΑ και την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των εργαζομένων, το πρόβλημα επιλύεται οριστικά.
- Μειώθηκαν δραστικά οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, δίνοντας σοβαρή ώθηση στη θεαματική πτώση του ποσοστού ανεργίας και τη συνακόλουθη μεγάλη αύξηση της απασχόλησης.
- Εξαλείφθηκαν τα αντικίνητρα για την απασχόληση συνταξιούχων, επιτρέποντας σε περισσότερους συμπολίτες μας να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας το τωρινό και το μελλοντικό τους εισόδημα και μειώνοντας τις αναντιστοιχίες που παρατηρούνται σε τμήματα της αγοράς εργασίας.
- Δόθηκαν για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια αυξήσεις στις συντάξεις ενώ δόθηκαν και πολλές έκτακτες ενισχύσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους και συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που χρηματοδοτήθηκαν από τις δημοσιονομικές υπεραποδόσεις της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
- Αυξήθηκε ο αριθμός των δόσεων της πάγιας ρύθμισης των οφειλετών προς τον ΕΦΚΑ από 12 σε 24, ενώ αυξήθηκε και το όριο οφειλών για την παροχή σύνταξης.
- Έγιναν σημαντικές βελτιώσεις σε ζητήματα που αφορούν τους συμπολίτες μας με αναπηρία και σχεδιάστηκαν πολλά ακόμα μέτρα που θα αποδώσουν καρπούς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
- Ταυτόχρονα, μεταρρυθμίστηκε ριζικά το θεσμικό πλαίσιο της επαγγελματικής ασφάλισης, που προσφέρει σε εθελοντική βάση συμπληρωματικό εισόδημα στους εργαζομένους κατά την περίοδο του συνταξιοδοτικού τους βίου.
Και πολλά άλλα που αφορούν μικρότερες κατηγορίες του πληθυσμού ή επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων.
Ήταν μια πορεία γεμάτη προκλήσεις, αλλά και σπουδαίες στιγμές. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν σε αυτή τη διαδρομή και εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο της διάδοχου μου στη θέση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Anna Efthymiou-Άννα Ευθυμίου.
Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό ολοκληρώθηκε ένας κύκλος παρουσίας μου τεσσεράμισι και πλέον ετών στη θέση του Υφυπουργού...
Posted by Panos Tsakloglou on Sunday, March 16, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.