Βορίδης για Τέμπη: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Τριαντόπουλο
Για πολιτική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας


Βορίδης για Τέμπη: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τον Τριαντόπουλο - Όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας
Για τις πολιτικές εξελίξεις μετά την υπερψήφιση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, μίλησε σήμερα (5.03) στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
«Στην υπόθεση Τριαντόπουλου υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση. Με το υλικό που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δικογραφία, ενδείξεις ενοχής δεν υπάρχουν» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.
«Πουθενά στον κόσμο οι πολιτικοί δεν δικάζονται από τα τακτικά δικαστήρια» σημείωσε ακόμη ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος στάθηκε μεταξύ άλλων στο εξώδικο που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού.
Όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης σε περίπτωση που βρεθούν ενδείξεις ενοχής θα κινηθεί η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου. «Αυτό το κρίνει το Κοινοβούλιο που αποφασίζει κατά πλειοψηφία. Το λέει το Σύνταγμα» τόνισε σημειώνοντας ότι το να κριθεί ένας πολιτικός από τακτικό δικαστήριο αυτό θα μετέτρεπε τη διαδικασία την ποινική στη Βουλή σε ένα δικαίωμα της μειοψηφίας. Και όπως επισήμανε, «σε καμία χώρα στον κόσμο όπου οι πολιτικοί δικάζονται από τα αστικά δικαστήρια».
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων καθώς και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «χθες η αντιπολίτευση εξετέθη» καθώς όπως είπε «είχαμε μία πολιτική συζήτηση για τα Τέμπη συνολικά».
Σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Χρήστος Τριαντόπουλος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του μπαζώματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα δήλωσε: «Έχουμε έναν κατηγορούμενο ελεγχόμενο, όχι κατηγορούμενο, στον οποίο πρέπει να δούμε αν το αδίκημα που του αποδίδεται φαίνεται να το τέλεσε ή όχι».
Βορίδης: Δικαιοσύνη είναι να τιμωρηθεί ο ένοχος, αλλά να μην τιμωρηθεί ο αθώος
Αναλύοντας το πώς βλέπει το αίτημα της κοινωνίας για Δικαιοσύνη ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «δικαιοσύνη είναι να τιμωρηθεί ο ένοχος, αλλά να μην τιμωρηθεί ο αθώος». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι, αυτή τη διαδικασία πρέπει να την κάνει η Βουλή με τους όρους που ορίζει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Ερωτηθείς πώς κρίνει την παραίτηση του γ.γ. της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου απάντησε ότι όπως το ερμηνεύει «εφόσον ο κ. Τριαντόπουλος παραιτήθηκε θεώρησε καλό να παραιτηθεί και αυτός» για λόγους ευθιξίας.
Μιλώντας για τον κ. Τριαντόπουλο δήλωσε ότι «η μόνη του εμπλοκή είναι ότι φέρεται να συμμετείχε σε μια άτυπη σύσκεψη στις 3 Μαρτίου». Όσον αφορά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών για τον πρωθυπουργό και τους άλλους υπουργών και αρμοδίων την χρονική περίοδο μετά το τραγικό δυστύχημα που αναμένεται να ζητήσει η Πλεύση Ελευθερίας απάντησε ότι δεν το γνωρίζει αλλά είναι μια απόφαση που θα πάρει η επιτροπή.
Αναφερόμενος ο κ. Βορίδης στον πρώην υπουργό Μεταφορών δήλωσε ότι «αν έρθει πρόταση για τον κ. Καραμανλή η στάση μας θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενό της». Ερωτηθείς αν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος για την σύμβαση 717 είπε «έχουμε πάρει θέση στην προηγούμενη προκαταρκτική και την απορρίψαμε».
Σχολιάζοντας το εξώδικο που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής η κ Καρυστιανού και το περιεχόμενό της δήλωσε ότι «το εξώδικο είναι επικριτικό συνολικά προς τη Βουλή». Όσον αφορά το αν έχει διαβάσει κάποια μήνυση που έχει κατατεθεί στη Βουλή απάντησε αρνητικά προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει εάν έχει πάει κάτι στο προεδρείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Έκκληση για μία «αυθεντική και διαρκή ειρήνη»
Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Γιορτή της Μητέρας
«Σήμερα κρατώ στην αγκαλιά τον μικρό μου. Μαζί του όμως κρατώ κι ένα μεγάλο στοίχημα», γράφει η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής
«Σήμερα ξεφυλλίζω ένα παλιό άλμπουμ και ξανασυναντώ τη δική μου μητέρα», λέει ο πρωθυπουργός σε βίντεο που δημοσίευσε
Η απάντηση στα δημοσιεύματα
«To θέμα της οριοθέτησης των οικισμών κατά τη γνώμη μου προκάλεσε αδικαιολόγητες αντιδράσεις», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη βία στα πανεπιστήμια
Όσα είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματός του
«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις όψεις του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο ρόλος της φορολογίας στην ψήφο μας και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας
«Από μισό ευρώ να βάλουν 1.000.000 Χριστιανοί, τα μαζέψαμε», απαντά ο πρώην βουλευτής της «Νίκης»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των «προοδευτικών συγκλίσεων»
Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον Εμανουέλ Μακρόν
Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Έρχεται το Μητρώο Επιχειρήσεων Προωθητικών Ενεργειών (market place)
Τέλος Μαΐου το «βραχιολάκι» εφημερίας σε 12 νοσοκομεία και λύσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς
Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
«Δε γίνεται να μιλάς 45 λεπτά και να κόβεις χρόνο από άλλους ομιλητές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.