- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αναβαθμίζω το Σπίτι μου: Πώς θα πάρετε άτοκο δάνειο έως 25.000 ευρώ
«Τρέχουν» οι αιτήσεις χωρίς κριτήρια


«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Πώς θα πάρετε άτοκο δάνειο ως 25.000 ευρώ - «Τρέχουν» οι αιτήσεις
Πρεμιέρα έκανε χθες (12.02) το νέο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου», το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να υποβάλουν αιτήσεις για άτοκα δάνεια που κυμαίνονται από 5.000 έως 25.000 ευρώ, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση της κύριας ή της δευτερεύουσας κατοικίας τους.
Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου», υποβάλλονται απευθείας στις τράπεζες, χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιτύχουν στην πιστοληπτική αξιολόγηση για να μπορέσουν να λάβουν το δάνειο.
Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν φυσικά πρόσωπα με εμπράγματο δικαίωμα (πλήρη κυριότητα/ επικαρπία/ψιλή κυριότητα) σε κύρια ή μη εκμισθωμένη δευτερεύουσα κατοικία, με την προϋπόθεση ότι από 01.01.2020 δεν έχουν καταστεί ωφελούμενοι από οποιοδήποτε άλλο Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που χρηματοδοτείται με ενωσιακούς πόρους. Το δικαίωμα συμμετοχής αποκτάται ανά ΑΦΜ τελικού αποδέκτη και για ένα μόνο ακίνητο.
Το πρόγραμμα, το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Δανειακού Προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 75% χρηματοδοτείται από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και το 25% από ίδιους πόρους των συνεργαζόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο μέρος του δανείου που χρηματοδοτείται από το ΤΑΑ εφαρμόζεται επιτόκιο 0%, ενώ το επιτόκιο του ποσού που χρηματοδοτείται από τα πιστωτικά ιδρύματα επιδοτείται πλήρως από το Ελληνικό Δημόσιο.
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται
Οι επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος αφορούν:
- Θερμομόνωση (εσωτερική/εξωτερική)
- Κατασκευή πράσινης στέγης
- Τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων/υαλοπινάκων
- Τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα
- Εγκατάσταση συστημάτων εξωτερικής μόνιμης σκίασης (όχι τέντες)
- Τοποθέτηση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή με σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (ενδεικτικά ηλεκτρική αντλία θερμότητας, κλιματιστικές μονάδες inverter ενεργειακής κλάσης Α+ και πάνω)
- Εγκατάσταση συστημάτων θερμοστατικής ρύθμισης
- Εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές) από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών – μικρών ανεμογεννητριών και άλλων ΑΠΕ
- Εργασίες Τοποθέτησης / Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου/μηχανικού
Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη και συμπεριλαμβάνεται στο ποσό του δανείου.
Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση σε ένα συνεργαζόμενο πιστωτικό ίδρυμα της επιλογής τους (Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, δείτε εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θρυαλλίδα οι δηλώσεις Παππά
Tι είπε για τον κατώτατο μισθό\
Το νομοσχέδιο αφορά τη διακυβέρνηση δεδομένων
Νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί σύντομα στη Βουλή προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών
«Εγώ για την κυρία δεν μιλώ», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ
Οι τροπολογίες που κατέθεσε στο νέο κείμενο θέσεων του ΕΛΚ για την στέγαση, συμπεριλήφθηκαν στο σύνολο τους
«Τοξικό υβριστή» χαρακτηρίζει τον βουλευτή - Ζητά τη διαγραφή του
Ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου της Κομισιόν
Η απάντηση στην αντιπολίτευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μέσω TikTok
Η πρώτη διάλεξη του πρώην πρωθυπουργού στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών- CES στο Harvard
«Όχι στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Ουκρανία» είπε ο πρωθυπουργός από το Παρίσι
O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα καυτά θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας
Τι είπε για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση - Πώς σχολίασε τον Αλέξη Τσίπρα
Το 53% ζητά πρόωρες εκλογές - Ποιο το ποσοστό των αναποφάσιστων
Η ρητορική, όσο καλή κι αν είναι, η τερατολογία, όσο εξωφρενική κι αν είναι, το συμβάν, όσο τραγικό κι αν είναι, δεν μπορούν από μόνα τους να αλλάξουν την πορεία μιας χώρας της Ευρώπης σε συνθήκες κανονικότητας.
Η απάντηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στα σενάρια περί επιστροφής Τσίπρα
Τι ισχύει για το Δημόσιο
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων
Θα ακολουθήσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.