- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΑΑΔΕ: myDATAapp, η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη έκδοση παραστατικών από το κινητό
Σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην καθημερινή τους λειτουργία
Παρουσιάστηκε η εφαρμογή myDATAapp της ΑΑΔΕ - Πώς θα απλοποιήσει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων - Εύκολη έκδοση παραστατικών από το κινητό
Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, το myDATAapp, η νέα εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κινητές συσκευές.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της ΑΑΔΕ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.
Η νέα mobile εφαρμογή της ΑΑΔΕ σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην καθημερινή τους λειτουργία, καθώς:
- αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, φιλικό και εύχρηστο εργαλείο για την έκδοση παραστατικών και Δελτίων Αποστολής μέσω φορητών συσκευών,
- επιτρέπει τη διαχείριση πελατών και την παρακολούθηση των οικονομικών δεδομένων με βάση τις ανάγκες κάθε επιχείρησης,
- ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Α. 1138/2020, Α. 1123/2024, Ν. 4308/2014).
Ο Κωστής Χατζηδάκης εξήρε την προσπάθεια ψηφιοποίησης που συντελείται από την Ανεξάρτητη Αρχή, τονίζοντας: «Το myDATAapp είναι ένα ακόμη σύγχρονο εργαλείο στην φαρέτρα της ΑΑΔΕ που θα συνδράμει αποτελεσματικά στη συντονισμένη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης».
Ο Χρίστος Δήμας επίσης συνεχάρη την ΑΑΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι το myDATAapp αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που απλοποιεί τις διαδικασίες και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά τους. «Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα εφαρμογή θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, επεσήμανε ότι η φιλοξενία των εφαρμογών της ΑΑΔΕ στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud), που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, συμβάλλει στην παροχή πιο γρήγορων, ασφαλών και αξιόπιστων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την απλούστευση των διαδικασιών και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων».
Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, εξήρε επίσης τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΑΑΔΕ τονίζοντας ότι η νέα εφαρμογή αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην ψηφιοποίηση των συναλλαγών που διευκολύνει την καθημερινότητα των φορολογούμενων.
Ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το myDATAapp είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εφαρμογή. Είναι ένας στρατηγικός σύμμαχος για τις επιχειρήσεις που εξοικονομεί χρόνο και κόστος, αυξάνει την παραγωγικότητά τους, και διευκολύνει την οικειοθελή συμμόρφωση. Θέτουμε ένα ακόμα νέο πρότυπο στην ψηφιακή διακυβέρνηση, απλοποιώντας τις διαδικασίες προς όφελος του επιχειρείν».
Το myDATAapp προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, σχεδιασμένων για να απλοποιήσουν τις καθημερινές διαδικασίες των επιχειρήσεων:
- Έκδοση παραστατικών on-the-go: Άμεση δημιουργία και αποστολή παραστατικών 24X7, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος, ενώ παράλληλα έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης Ψηφιακών δελτίων αποστολής.
- Διαχείριση πελατολογίου: Οργάνωση του πελατολογίου, επιτρέποντας την καταχώριση και επεξεργασία όλων των απαραίτητων πληροφοριών των πελατών.
- Αναλυτικά στατιστικά: Παροχή ολοκληρωμένης εικόνας της επιχείρησης με πλήθος αναφορών για έσοδα, έξοδα και άλλους σημαντικούς δείκτες, υποστηρίζοντας τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.
- Προσαρμογή στις ανάγκες της επιχείρησης: Εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης, επιτρέποντας την επιλογή γλώσσας (Ελληνικά και Αγγλικά) και θέματος (ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας για άνετη χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού)
- Ασφάλεια πρώτα: Προστασία των δεδομένων των επιχειρήσεων με πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, όπως κωδικός PIN και βιομετρική αναγνώριση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής myDATAapp είναι η δημιουργία Φιλικών Κωδικών μέσω της εφαρμογής myDATAusers, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > myDATA > Φιλικοί κωδικοί και εξουσιοδοτήσεις myDATAusers.
Η εφαρμογή myDATAapp είναι ήδη διαθέσιμη στα Stores.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πόλη συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπο»
«Δεν αλλάζει μόνο τον χάρτη, αλλά όλο τον τόπο»
Η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του σταθμού «Μίκρα»
Στα 15 λεπτά η χρονική διάρκεια της διαδρομής μέχρι το κέντρο της πόλης
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη σε επιχειρήσεις στη Φλώρινα
Η βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε το Κίεβο για την επέτειο της ουκρανικής ανεξαρτησίας. Μιλήσαμε για τη σειρήνα της πρώτης νύχτας και για το τι αλλάζει όταν βλέπεις από κοντά μια χώρα σε πόλεμο
Τα επτά σημεία που παραθέτει ο υφυπουργός Υγείας
Η ανάρτηση της υπουργού Εργασίας και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Η Πνινάτ Γιανάι μοιράστηκε στιγμιότυπα από την οικογενειακή της απόδραση στη Μύκονο
3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο
«Σημαντικός ο ρόλος Ελλάδας και Ιορδανίας ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», δήλωσε ο ΠτΔ
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Αύριο τα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις από ολόκληρη τη χώρα
«Αποκαθίσταται μία μεγάλη κοινωνική αδικία», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θεωρώ τον Τσίπρα τελείως δευτερεύον πολιτικό μέγεθος», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Αξίζουν εκατομμύρια και η αξιοποίησή τους θα γίνει προς όφελος των πολιτών»
Τι αναφέρει ο Γρηγόρης Δημητριάδης σε άρθρο του για τον υπερτουρισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.