- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουλή: Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025
Με 159 ψήφους «ναι», έναντι 139 «όχι» σε σύνολο 298 ψηφισάντων
Προϋπολογισμός 2025: Με 159 «ναι» έναντι 139 «όχι» κυρώθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός 2025
Με 159 ψήφους «ναι», έναντι 139 «όχι» σε σύνολο 298 ψηφισάντων, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2025.
Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στιις 159 θετικές ψήφους προσμετρώνται οι 155 βουλευτές της ΝΔ και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Ελ. Αυγενάκης, Χαρ. Κατσιβαρδάς, Γ. Ασπιώτης και Μ. Γαυγιωτάκης. Απουσίαζαν της ψηφοφορίας ο Μ. Σαλμάς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Αντ. Σαμαράς.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, τις πέντε αυτές ημέρες (11-15 Δεκεμβρίου 2024) «μίλησαν για τον προϋπολογισμό, εκτός από τους 9 γενικούς εισηγητές και τους 14 ειδικούς εισηγητές, 9 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, και 179 συνάδελφοι δηλαδή σύνολο 211 βουλευτές. Όσοι, τελικώς, ζήτησαν και πήραν το λόγο. Επίσης μίλησαν 22 υπουργοί, 3 αναπληρωτές υπουργοί και 4 υφυπουργοί, δηλαδή 29 μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι 9 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων».
Όπως παρατήρησε ο κ. Τασούλας οι πέντε συνεδριάσεις διήρκεσαν περίπου 68 ώρες, ενώ υπενθύμισε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, που είχαμε από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια πενθήμερες συζητήσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού, η διάρκεια των συνεδριάσεων ήταν 60 και 66 ώρες αντιστοίχως. Στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2025 δεν έγινε καμία σύντμηση χρόνου και όλοι μίλησαν με ανοχή χρόνου. Επίσης έλαβαν το λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όσες φορές τον ζήτησαν, πολύ δε περισσότερο από το προβλεπόμενο χρόνο» είπε ο κ. Τασούλας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.