Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα αποτελέσματα στο 42% της ενσωμάτωσης - Στο 49,76% ο Φάμελλος
Η απόσταση από τον Παύλο Πολάκη
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα ποσοστά στο 42% της ενσωμάτωσης - Προηγείται ο Σωκράτης Φάμελλος - Η διαφορά με τον Παύλο Πολάκη
Προβάδισμα Φάμελλου έναντι Πολάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο 42% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος καταλαμβάνει το 49,76%, ακολουθεί με 42,67% ο Παύλος Πολάκης, ενώ μονοψήφια παίρνουν ο Νικόλας Φαραντούρης 5,51% και ο Απόστολος Γκλέτσος με 2,05%.
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 70.152 ψήφισαν στις κάλπες
Έκλεισαν στις 20:00 το βράδυ οι κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την παράταση μίας ώρας στη διαδικασία. Κομματικές πηγές κάνουν λόγο για πολύ ικανοποιητική ροή στην εκλογική διαδικασία, γι’ αυτό και δόθηκε μία ώρα παράταση. 70.152 ψήφισαν για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Κουμουνδούρου ενώ περίπου 11.000 ήταν οι νέες εγγραφές (επιστροφές και νέα μέλη).
Όλγα Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ με λιγότερα βαρίδια στην πλάτη του
«Δόθηκε η απάντηση σήμερα έδωσε την απάντηση ο κόσμος στα μέλη μας οι φίλοι σου αφόρητου ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πρόλαβαν σε όσους προ ιδέαζαν για το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ ξαναβγαίνουμε από αυτή την κρίση δυνατότερη από ποτέ θα συνεχίσουμε το έργο μας για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στα δεινά της κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας. Δόθηκε η απάντηση σήμερα. Η μεγάλη συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση. Βγαίνουμε από αυτή την κρίση δυνατότεροι», δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι έχασε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι αυτό έγινε «με ευθύνη άλλων, ενάντια στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.Η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, δυνατότερος από πριν και ίσως με λιγότερα βαρίδια στην πλάτη του».
Γιάννης Ραγκούσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα rebranding ως κόμμα
Σχετικά με τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε γενικά στην Ελλάδα και επειδή έχω επικοινωνία με πάρα πολλούς φίλους και οργανώσεις, από όλη την Ελλάδα, επικρατεί ένα αίσθημα ιδιαίτερης ικανοποίησης.
Δεν λέω τώρα ούτε στην Κουμουνδούρου, ούτε στα στελέχη κλπ. Λέω στον κόσμο πως υπάρχει μια ικανοποίηση, γιατί να το πω πολύ ειλικρινά, υπήρχε φόβος και υπήρχε ανησυχία. Όταν ένα κόμμα φτάνει να περνάει δύο διασπάσεις τόσο σοβαρές, με ένα ηγετικό κορμό επί χρόνια που ήταν πρώτη διάσπαση με τη Νέα Αριστερά.
Τώρα με τον πρώην πρόεδρο και όσους τον ακολουθούσαν, επόμενο είναι να φοβάται κανείς τα χειρότερα. Και μάλιστα από την ώρα που για την εκλογή συνέδρων ψήφισαν 45.000 και η εκλογή συνέδρων είχε πάρει τα χαρακτηριστικά μιας οιονεί αναμέτρησης ανάμεσα στον κύριο Κασσελάκη από τη μια και όσους επιθυμούσαν να προχωρήσουμε χωρίς τον κύριο Κασσελάκη.
Άρα έγινε και πολύ μεγάλη τότε κινητοποίηση και φτάσαμε 45.000.Φεύγοντας ο κύριος Κασσελάκης και ισχυριζόμενος αυτός και οι οπαδοί του ότι πήραν τουλάχιστον το μισό κόμμα μαζί τους».
Γίνεται πολλή κουβέντα για τον κύριο Τσίπρα και για το τι ευθύνες έχει, αλλά και ποια είναι η επόμενη μέρα του και ο κ. Ραγκούσης ανέφερε: «Πιστεύω πως τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν δύσκολα. Έχουμε μια καλή μέρα σήμερα, αυτή μας επιτρέπει να πούμε ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πάρα πολλά προβλήματα να λύσουμε.
Λοιπόν, νομίζω ότι το σημαντικό γεγονός αυτής της Κυριακής, είναι ότι επιτέλους μετά από κάμποσους μήνες θα αποκτήσουμε μια πλήρη ιεραρχία. Δηλαδή θα αποκτήσουμε πρόεδρο, γιατί δεν έχουμε εδώ και κάμποσους μήνες.
Ο οποίος θα πάρει ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης στην πλάτη του προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα, κατ’ αρχάς στη λήψη σωστών αποφάσεων. Γιατί πιστεύω είμαι από αυτούς που πιστεύουν, ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος και νομίζω ότι είμαστε και η πλειοψηφία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αυτό που λέτε εσείς τώρα το τελευταίο πολύ καιρό, για κάποιους πολιτικούς χρειάζεται ένα rebranding και ο ίδιος ως κόμμα», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς υπολογίζεται το ποσό
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.