Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες με καθυστέρηση ωρών
Μετά από αντεγκλήσεις και γιουχαΐσματα
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες με καθυστέρηση ωρών
Με την έγκριση του προεδρείου ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το προεδρείο εγκρίθηκε δια βοής από τους συνέδρους που ήταν μέσα στη αίθουσα του κέντρου. Πρόεδρος του συνεδρίου ορίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράνης. Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μαντζουράνης, ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη για την καθυστέρηση, την οποία απέδωσε στην συγκέντρωση και στην παρεμπόδιση διεξαγωγής του συνεδρίου από τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολούθως, μέσα σε κλίμα έντασης - καθώς αρκετοί σύνεδροι τον χειροκροτούσαν και άλλοι τον αποδοκίμαζαν - είπε ότι ακολουθούνται οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν δημοκρατικά στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.
Ο κ. Μαντζουράνης είπε ότι οι σύνεδροι θα είναι 4.282 και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, το έκτακτο συνέδριο έχει όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού. Υπενθύμισε ότι η Κεντρική Επιτροπή που πήρε τις αποφάσεις, έχει εκλεγεί από την βάση του κόμματος την ίδια μέρα που παλαιότερα είχε εκλεγεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Ανέφερε ακόμη, ότι το συνέδριο είναι υβριδικό, άρα θα συμμετέχουν και με ψηφιακά μέσα και πρόσθεσε ότι οι ψηφοφορίες θα γίνουν ηλεκτρονικά. Υπογράμμισε ότι το συνέδριο έχει ως αποστολή την έγκριση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων για την προεδρία και την λήψη πολιτικής απόφασης. Σημειώνεται ότι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη αποδοκίμασαν φωνάζοντας: «Ντροπή, έχεις βάλει τον κόσμο στην άλλη αίθουσα. Οι άλλοι είναι απέξω. Δεν είσαστε εσείς αριστεροί και δημοκράτες».
Η ένταση συνεχίστηκε και όταν πήρε τον λόγο η γραμματέας του Συνεδρίου, Ράνια Σβίγγου, καθώς αγανακτισμένα στελέχη που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη, αποδοκίμαζαν συνεχώς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.