- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Π. Μαρινάκης: «Νομοθετούμε την απαγόρευση μείωσης του κατώτατου μισθού»
«Το ύψος του κατώτατου μισθού θα βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ»
Ο κ. Μαρινάκης εκτός από τον κατώτατο μισθό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις προαναγγελίες του Πρωθυπουργού για την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών
«Νομοθετούμε την απαγόρευση μείωσης του κατώτατου μισθού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Και συμπλήρωσε: «σε αντίθεση με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, η Νέα Δημοκρατία μονάχα αυξάνει τα εισοδήματα».
Ο κ. Μαρινάκης εκτός από τον κατώτατο μισθό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις προαναγγελίες του Πρωθυπουργού για την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, στην εκδήλωση για την αναπτυξιακή προοπτική της Αργολίδας, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ναύπλιο και στην οποία δίνει το παρών ο πρωθυπουργός, αλλά και στο ταξίδι του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, στο Τζιμπουτί για την τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της εν πλω Διοίκησης της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο αυριανό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε γνωστό ότι, αύριο (05/11) ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων τους συναντήσεων.
Μαρινάκης: «Όσο θα βελτιώνεται η παραγωγικότητα, τόσο θα αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός»
«Όσο θα αυξάνονται οι τιμές και θα βελτιώνεται η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, τόσο θα αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε: «το νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού ενισχύει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την προστασία των εργαζομένων με συγκεκριμένους τρόπους:
Ασφάλεια: Προβλέπεται ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μπορεί να μειωθεί
Σύνδεση με την οικονομία και ακόμα πιο κοινωνικά κριτήρια, ειδικά για τους ευάλωτους: Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνδέεται με πραγματικά οικονομικά μεγέθη, δηλαδή τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα.
Διαφάνεια και αξιοπιστία: Το ύψος του κατώτατου μισθού θα βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ.
Κάλυψη και των δημοσιών υπαλλήλων: Για πρώτη φορά προβλέπεται η προστασία του κατώτατου μισθού και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Επιπλέον με τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και την ενημέρωση για τον κατώτατο μισθό δίνουμε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις και ειδικά στις μικρές να μπορέσουν να κάνουν έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.
Ουσιαστικά, νομοθετούμε την απαγόρευση μείωσης του κατώτατου μισθού. Σε αντίθεση με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, η Νέα Δημοκρατία μονάχα αυξάνει τα εισοδήματα.
Τα «όχι» του ΠΑΣΟΚ στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι «όχι» στον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης».
Σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με σημαίνοντα πρόσωπα και από τα δύο κόμματα. Η Ελλάδα θα σεβαστεί την ετυμηγορία των Αμερικανών πολιτών και θα συνεργασθεί με τον επόμενο / την επόμενη Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.