- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης από ΑΑΔΕ: Είμαστε σε μόνιμο πόλεμο με τη φοροδιαφυγή
Το νέο κτήριο που εγκαινιάστηκε σήμερα στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους
Μητσοτάκης από ΑΑΔΕ: Είμαστε σε μόνιμο πόλεμο με τη φοροδιαφυγή - Το νέο κτήριο που εγκαινιάστηκε σήμερα στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους
«Αν δεν είχαμε κάνει αυτή τη μεγάλη πρόοδο στον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, δεν θα είχαμε υπηρετήσει με συνέπεια την κεντρική μας επιλογή να προχωράμε σε σταδιακές και βιώσιμες μειώσεις των φόρων», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΑΑΔΕ.
«Διότι τα αυξημένα έσοδα προέρχονται από την ανάπτυξη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας την αύξηση του ΑΕΠ και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Προέρχονται και από τη μείωση της φοροδιαφυγής με την οποία βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο. Όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή, όσο εξιχνιάζετε φορολογικές ή τελωνειακές απάτες, θα προσφέρετε παραπάνω έσοδα στα ταμεία για να μπορούμε να συνεχίσουμε με την πολιτική μείωσης των φόρων κάτι που έχουμε πρόθεση να κάνουμε μέχρι το τέλος της κυβερνητικής μας θητείας».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μετακίνηση της ΑΑΔΕ σε αυτό το υπερσύγχρονο κτίριο δεν έχει να κάνει μόνο με την εξοικονόμηση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και με τις συνθήκες εργασίας.
Σημείωσε ότι η οι παραγωγικοί εργαζόμενοι τέμνονται με τις σημαντικές καινοτομίες τις οποίες έχει υλοποιήσει η ΑΑΔΕ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και στον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης βιώνει την επαφή του με τις φορολογικές αρχές. Σημείωσε τα υψηλά ποσοστά επικοινωνίας με ψηφιακό τρόπο ενώ μίλησε και για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης συμπληρωματικά.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η ΑΑΔΕ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες φορολογικές αρχές άλλων προηγμένων χωρών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η ΑΑΔΕ οικοδομεί ένα νέο μοντέλο κεντρικών δομών με μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερη εξυπηρέτηση και διαφάνεια για τους φορολογούμενους με παράλληλη ανάπτυξη ψηφιακού εκσυγχρονισμού με τη χρήση και τεχνητής νοημοσύνης.
«Το μοντέλο των εφοριών όπως το ξέραμε έχει τελειώσει», επισήμανε ο υπουργός, σημειώνοντας τη λειτουργία των κέντρων βεβαίωσης και είσπραξης, εξυπηρέτησης και φορολογίας ακινήτων.
Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι το νέο κτήριο στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους. «Πρέπει να γίνουν πολλά, όπως η υιοθέτηση νέων ψηφιακών εργαλείων για φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους και η αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης. Η ΑΑΔΕ της νέας εποχής είναι εδώ«, σημείωσε.
Δείτε εικόνες από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΑΑΔΕ:
Πηγή φωτογραφιών: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.