- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης: Κάποιοι κάθονται σαν τη σουχλίστρα γυναίκα που βάζει όλο σπιουνιές
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει χαρούμενος για την υποψηφιότητα Κασσελάκη
Παύλος Πολάκης: Οι δηλώσεις τού υποψήφιοι προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος
Ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε δηλώσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε, παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να καταθέσει τις υπογραφές της υποψηφιότητας του και το πόθεν έσχες. Οπότε θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συγκροτημένα προς το συνέδριο που για λόγους τεχνικούς πήρε μια βδομάδα αναβολή, χωρίς να αλλάξει ημερομηνία της εκλογής προέδρου».
«Πρέπει μέσα από μια διαδικασία προγραμματικού διαλόγου και αντιπαράθεσης οράματος, συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων μέσα από ντιμπέιτ, να προχωρήσουμε σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναγέννησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε ότι «για να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια και την κακομοιριά των ‘πραξικοπηματιών', των διαδικαστικών, των ‘κουκουλοφόρων' και δε συμμαζεύεται, κατέθεσα με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση 3-4 οραματικού χαρακτήρα προτάσεις.
» Πιστεύω ότι στους πολύ δύσκολους και γεωπολιτικούς καιρούς που ζούμε σε μια Ευρώπη στην οποία η Γερμανία και η Γαλλία όχι απλά λαχανιάζουν, αλλά παρουσιάζουν μείωση της ανάπτυξης, σε μια Ευρώπη που ο Ντράγκι λέει ότι για να διατηρηθεί η ανάπτυξη χρειαζόμαστε 800 δισ. ευρώ καινούργιο χρήμα για φέτος, του χρόνου και τον άλλο χρόνο, δηλαδή έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου -κάτι που αρνείται τη Γερμανία-, σε μια τέτοια Ευρώπη χρειαζόμαστε να αμφισβητήσουμε τη μνημονιακή πορεία της λιτότητας που επέβαλε ο Σόιμπλε όλη την προηγούμενη δεκαετία. Να μιλήσουμε για μια Ευρώπη της ανάπτυξης, να μιλήσουμε όχι απλά για την ισότητα των ευκαιριών ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά για την ισότητα για την απόλαυση των αγαθών που παράγει η κοινωνία, η επιστήμη και η τεχνική της εποχής μας. Για να υπάρχει λοιπόν μια ισότητα στην απόλαυση των αγαθών την κοινωνική πλειοψηφία, γι' αυτό χρειαζόμαστε έναν κεντρικό σχεδιασμό και μια επανακοινωνικοποίηση από το κράτος των βασικών μέσων και πόρων που επιτρέπουν αυτή την ισότιμη απόλυση των αγαθών», είπε.
Γιατί, υποστήριξε, «χωρίς μια τράπεζα δημόσια, χωρίς την ενέργεια στα χέρια του Δημοσίου, χωρίς τον έλεγχο της αγοράς των καυσίμων και των μεταφορών, τότε ούτε η κατοικία, ούτε η θέρμανση, ούτε το νερό, ούτε η αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία μπορεί να είναι κτήμα των ανθρώπων». Ανέφερε ότι «αυτό είναι το βαθύτερο περιεχόμενο μιας οραματικής πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νέα γενιά που θα αποτελέσει το έναυσμα για μια επόμενη διεκδίκηση κυβερνητικής θητείας που θα αλλάξει τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, την οποία κάποιοι φαντάζονται και σχεδιάζουν να την κάνουν Κολομβία των Βαλκανίων».
Μάλιστα σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με «τις φωνές που μίλησαν για μεθοδεύσεις» με αφορμή τη μετάθεση του συνεδρίου, ο Παύλος Πολάκης σχολίασε ότι «αυτά είναι μικροκακομοιριές και ότι όποιος δεν μπορεί να διατυπώσει συγκεκριμένο όραμα, συγκεκριμένη πρόταση ή συγκεκριμένη γραμμή για το τί πρέπει να γίνει σήμερα, πάει και καθίζει σαν τη σουχλίστρα γυναίκα, αυτή δηλαδή που βάζει όλο σπιουνιές και συνέχεια κουτσομπολεύει και λέει: ‘μου έκαναν αυτό, μου έκαναν το άλλο'…».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.