- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σκίτσο που πυροδότησε την κόντρα Χάρη Δούκα - Νίκου Ανδρουλάκη
Τι απαντά ο Ανδρέας Πετρουλάκης - Για δολοφονία χαρακτήρα κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων
Το σκίτσο που πυροδότησε την κόντρα Χάρη Δούκα - Νίκου Ανδρουλάκη - Τι απαντά ο Ανδρέας Πετρουλάκης - Για δολοφονία χαρακτήρα κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης με ανάρτησή του στο Facebook παίρνει θέση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σκίτσο που δημιούργησε για τον Χάρη Δούκα. Σε αυτό, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να βγαίνει από την ΕΡΤ, αφού έχει αφήσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στο προαύλιο του ραδιομεγάρου.
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης επισημαίνει ότι αν και θεωρεί ότι είναι άχαρο να εξηγεί τα σκίτσα του, αναγκάζεται να το πράξει, κάνοντας μία εξαίρεση: «γιατί το σημερινό σχεδόν δημιούργησε πολιτικό θέμα. Κάθε αναγνώστης χωρίς παρωπίδες στο σκίτσο βλέπει τον κ. Δούκα να φεύγει από την ΕΡΤ ευχαριστημένος, αφού πρώτα έχει καταθέσει στεφάνι στο υποτιθέμενο μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ. Κάποιοι συνεργάτες του διακινούν τη μακάβρια εκδοχή ότι τον παριστάνω νεκρό (πού το σκέφτηκαν, αφού τον βλέπουν να περπατά καμαρωτός). Σε κάθε περίπτωση και για να το πούμε ωμά, ολοζώντανο τον έχω κάνει, αλλά και ψιλοσυριζαίο».
Δείτε την ανάρτηση του Ανδρέα Πετρουλάκη
Την ίδια ώρα, με αφορμή το σκίτσο Πετρουλάκη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θυμίζει παλαιότερο σκίτσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο είχε δημοσιευτεί το 2021 πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. «Ένας "σκιτσογράφος" "εκοψε" το κεφάλι του κ. Ανδρουλάκη λίγο πριν τις εσωκομματικές. Το 2024 ένας άλλος "σκιτσογράφος" περιέγραψε το "νεκρό" Δούκα! Δυστυχώς, αρκετοί στενοί πολιτικοί φίλοι του κ. Ανδρουλάκη σήμερα δήλωναν ενθουσιασμένοι με το σκίτσο! Θα χάσουν όπως έχασαν το 2021. Ο προοδευτικός κόσμος θα τους στείλει το μήνυμα στην κάλπη». Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τάσσεται υπέρ του Χάρη Δούκα «για να νικήσουμε τη συντηρητική παράταξη και την Ακροδεξιά».
Το 2021 ένας «σκιτσογράφος» «εκοψε» το κεφάλι του κ Ανδρουλακη λίγο πριν τις εσωκομματικες.
— ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (@Odysseas_) September 26, 2024
Το 2024 ένας άλλος «σκιτσογράφος» περιέγραψε το «νεκρό» Δούκα !
Δυστυχώς αρκετοί στενοί πολιτικοι φίλοι του κ Ανδρουλακη σήμερα δήλωναν ενθουσιασμένοι με το σκίτσο !
Θα χάσουν όπως… pic.twitter.com/JY65qQueLq
Κόντρα Δούκα - Ανδρουλάκη
Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» φαίνεται ότι ήταν εκείνο που προκάλεσε την οργή του Χάρη Δούκα και τη χθεσινή κόντρα του με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα», ζητώντας από τον συνυποψήφιό του να πάρει θέση.
«Το ποτήρι ξεχείλισε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις. Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου. Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος. Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα», έγραψε στην ανάρτησή του Χάρης Δούκας.
Το ποτήρι ξεχείλισε.
— Haris Doukas (@h_doukas) September 26, 2024
Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες…
Τι απαντά το επιτελείο Ανδρουλάκη στον Δούκα
Στην αντεπίθεση πέρασε το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη, που καταλόγισε στον κ. Δούκα προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.
«Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου. Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση», αναφέρει το επιτελείο.
Παύλος Γερουλάνος: Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε
Ο κ. Γερουλάνος τόνισε «Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο.
Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν.
Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα».
Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με...
Posted by Παύλος Γερουλάνος on Thursday, September 26, 2024
Άννα Διαμαντοπούλου: «Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ»
«Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ!» έγραψε η Άννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την καλή εικόνα του Κινήματος που γεννήθηκε από την τηλεμαχία των υποψηφίων αρχηγών και να συντηρήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γεγονός που αναμένεται να έχει απήχηση και στην συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία.
Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ.
— Anna Diamantopoulou (@adiamantopoulou) September 26, 2024
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις για επιπτώσεις σε πληθωρισμό, ανάπτυξη και ενέργεια από παρατεταμένο πόλεμο
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαθεσιμότητά του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και στη Βουλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.