- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου πιο απαραίτητος από ποτέ
«Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δυο χώρες πυλώνες σταθερότητας» είπε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Χριστοδουλίδης: Όσα είπαν μπροστά στις κάμερες κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (19.9) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Νίκο, καλωσήρθες για μία ακόμη φορά στην Αθήνα. Είμαστε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και όπως πάντα η Αθήνα και η Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους ενόψει και των διαφαινόμενων εξελίξεων στο κυπριακό ζήτημα. Επομένως, θα μας δοθεί για ακόμα μια φορά η ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των ανοικτών ζητημάτων σε μια εποχή μάλιστα όπου δυστυχώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δυο χώρες πυλώνες σταθερότητας σε μια πολύ ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη. Οπότε θα έλεγα ότι ειδικά σε αυτή τη συγκυρία ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ».
«Αγαπητέ Κυριάκο να σε ευχαριστήσω για τη συνάντηση. Είναι πάντα ιδιαίτερα χαρά που βρίσκομαι στην Αθήνα, ειδικότερα χθες το βράδυ για να παραστώ σε μια εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή, μια εκδήλωση που είχε μια μαζική συμμετοχή και είναι ενδεικτικό, αν θέλεις, των κοινών μας ανησυχιών λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα είμαστε μαζί στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα, μια κρίσιμη εβδομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Για εμάς, το είπα πολλές φορές και το εννοώ, η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί τη λύση του κυπριακού και είμαι σίγουρος ότι μέσα από την επίλυση του κυπριακού και την πλήρη εξομάλυνση και των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό που Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι είναι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας σε αυτή την περιοχή της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας. Ευχαριστώ και πάλι», είπε από τον πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.