- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο - Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου
Συμβιβασμός στην Πολιτική Γραμματεία
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο
«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για συνέδριο και εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.
Πότε θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, βρέθηκε χωρισμένη σε δύο «στρατόπεδα» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, ωστόσο κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση.
Η απόφαση αποτελεί εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου για να λάβει την τελική απόφαση. Κατά της απόφασης τάχθηκαν Πολάκης, Τζάκρη και Τελιγιορίδου που ζητούσαν πιο γρήγορες διαδικασίες και τις εκλογές να πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει αποφύγει να μιλήσει μετά την «καρατόμησή» του, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο προσκήνιο. Αφενός θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο κινήθηκε όπως κινήθηκε, να απαντήσει εάν θεωρεί ακόμη ότι η βάση του κόμματος τον στηρίζει και τελικά εάν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος –ή εάν θα επιλέξει να ηγηθεί ενός δικού του κόμματος, όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα.
Τα χαρτιά τους δεν έχουν ανοίξει ακόμη ούτε οι «87» που αναζητούν το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής σε αυτήν την κούρσα, αλλά ούτε και ο Νίκος Παππάς -που ήταν υποψήφιος κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη στην αναμέτρηση πριν από 11 μηνές. Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει με σαφήνεια οι Νίκος Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος. Πληροφορίες θέλουν και τη Ρένα Δούρου να δηλώνει υποψηφιότητα, ενώ δεν αποκλείεται η λίστα να είναι αρκετά μεγαλύτερη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.