- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νίκος Ρωμανός: «Ο δήμαρχος Αθηναίων να ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του Δήμου του»
«Ας ρίξει 5 βαθμούς την θερμοκρασία της πόλης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά»
Νίκος Ρωμανός: «Ο δήμαρχος Αθηναίων να ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του Δήμου του»
Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός στη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική.
Ρωμανός προς Δούκα: «Για αρχή, ας μαζέψει κανένα σκουπίδι»
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ρωμανός αναφέρει ότι Χάρης Δούκας, «δήμαρχος Αθηναίων, που δεν είναι ποτέ στην πόλη του, ας ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του Δήμου του, μήπως, για αρχή, μαζέψει κανένα σκουπίδι. Ακολούθως, ας ρίξει 5 βαθμούς την θερμοκρασία της Αθήνας, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».
«Μετά από όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε με προσοχή τις προτάσεις του και για την πολιτική προστασία» κατέληξε.
Νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας είχε δηλώσει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη “κατάφερε” να συμβεί το αδιανόητο: Μια δασική πυρκαγιά να καίει κατοικίες, πλατείες και σχολείο εντός αστικού ιστού, με αποκορύφωμα να θρηνούμε την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.
Η Αττική κάηκε για τρίτη φορά στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, με τις φλόγες να φτάνουν ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Κι όλα αυτά παρά τις ηρωικές και υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι των δήμων και οι εθελοντές».
Παράλληλα είχε προσθέσει πως «δεν χωρούν πια δικαιολογίες. Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να “ξεπλένει” άλλο την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα του “επιτελικού” κράτους. Απουσιάζουν ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και τα επαρκή μέσα για τη θωράκιση της χώρας. Περίτρανη απόδειξη ότι η απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία άγγιζε, στα τέλη Μαρτίου, με δυσκολία το 1%. Το αγωνιώδες ερώτημα των πολιτών “πού είναι το κράτος;” έχει μία και μόνη απάντηση για αυτή την καταστροφή: Απουσία και ανικανότητα των “αρίστων”».
«Θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την ολέθρια πολιτική για το φυσικό περιβάλλον και τις ζωές μας» τονίζει ο Χ. Δούκας και καταλήγει στη δήλωσή του: «Χρειάζεται, προφανώς, έμφαση στην πρόληψη με ενίσχυση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, με αποκέντρωση, συντονισμό και εκσυγχρονισμό όλων των μέσων, αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Με ένα νέο μοντέλο Δασικής Υπηρεσίας, με ουσιαστική ενίσχυση σε πόρους και προσωπικό, με βασικά εργαλεία, όπως οι δασικοί χάρτες και τα βασικά χωροταξικά σχέδια για τις κρίσιμες οικονομικές δραστηριότητες.
Πρώτα απ’ όλα, όμως, χρειάζεται πολιτική βούληση. Πρέπει να πούμε “τέλος εποχής”. Και να σκεφτούμε ξανά, να σχεδιάσουμε το πώς θα διατηρήσουμε τα δάση μας και τις δασικές εκτάσεις, προστατεύοντας τις πόλεις μας, σε μια νέα εποχή που θα κυριαρχούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Μπορούμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.