- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννης: Οι ευάλωτοι Αθηναίοι πληρώνουν πρώτοι το κόστος των φιλοδοξιών του Δούκα
«Ξεχαρβαλώνεται το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της Αθήνας» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Ο Κώστας Μπακογιάννης για την κατάσταση των κοινωνικών δομών της Αθήνας - Η τοποθέτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο
Στα πρόθυρα διάλυσης βρίσκονται κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, όπως υποστηρίζει η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά». Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων μέσα από την τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε ότι «οι ευάλωτοι συμπολίτες μας βιώνουν την απόλυτη απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή».
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε αναφορά σε τρία παραδείγματα κοινωνικών δομών που βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης, τονίζοντας ότι «όσο ο δήμαρχος, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκστρατεύει σε όλη την Ελλάδα, εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη βυθίζονται στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων παραπαίει».
Μπακογιάννης: Ξεχαρβαλώνεται το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της Αθήνας
«Ένα Κέντρο που αντιμετώπιζε ολιστικά την αστεγία στην πρωτεύουσα, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Η Δομή που δημιουργήσαμε εκ του μηδενός το 2020, σήμερα είναι υποστελεχομένη, χωρίς φύλαξη και χωρίς συνεργείο καθαριότητας. Το Κέντρο ημέρας υπολειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και κατεβασμένα ρολά, λόγω της γενικότερης ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Το Υπνωτήριο δεν λειτουργεί πλέον. Ο Ξενώνας έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι. Κλοπές, κοριοί, έλλειψη στοιχειώδους καθαριότητας, εργασίες ανακατασκευής δωματίων και κοινόχρηστων χώρων σε παύση. Παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, η εικόνα εγκατάλειψης είναι εμφανής, με τις συνέπειες να βαραίνουν τις πλάτες των αστέγων που είτε δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στη δομή, λόγω έλλειψης χώρων και προσωπικού, είτε διαβιούν σε αυτή σε συνθήκες που δεν τους παρέχουν ούτε τα στοιχειώδη» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, «κλείνει το καλοκαίρι ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένας Ξενώνας - Καταφύγιο που ενισχύθηκε σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας του και μεταστεγάστηκε σε νέο κτήριο που παρέχει ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
»Οι φιλοξενούμενες γυναίκες αναγκάζονται να τον εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική κατάστασή τους και το αίσθημα ανασφάλειας που εντείνεται από την αλλαγή περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, όσο παραμένει κλειστός δε θα δέχεται νέα περιστατικά. Αλήθεια, τον Αύγουστο δεν κακοποιούνται γυναίκες; Να ζητήσουμε άραγε από τους κακοποιητές να κάνουν ένα διάλειμμα; Πως μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να προστατέψει μια κακοποιημένη γυναίκα σήμερα;»
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο Κέντρο Καταπολέμησης Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων. «Σε μια περίοδο που η έμφυλη βία έχει οξυνθεί, οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι αποδέκτης εκφοβισμού και ρατσισμού, η Δημοτική Αρχή αποφασίζει να σταματήσει τη λειτουργία του μοναδικού κέντρου που απευθύνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα άτομα που έχουν δεχθεί κάθε μορφής βία και διακρίσεις, με το επιχείρημα της μετεξέλιξης του σε RapeCrisisCenter. Την ίδια ώρα, το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του απολύεται. Και τίθεται το εύλογο ερώτημα, γιατί ο Δήμος προχωράει σε μία κατ΄επίφαση μετεξέλιξη - ουσιαστικά κατάργηση του Κέντρου, μειώνοντας ουσιαστικά το εύρος των υπηρεσιών, αντί να το διευρύνει και να ενσωματώσει σε αυτό το RapeCrisisCenter; Σε τί αποσκοπεί αυτή η χωρίς σχέδιο ενέργεια; Που θα απευθύνονται πια όλα αυτά τα θύματα βίας και διακρίσεων; Ποιοι θα προσληφθούν και τί ειδικότητες θα έχουν; Γιατί απολύονται οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι;»
Ο Κώστας Μπακογιάννης κατέληξε σχολιάζοντας ότι «το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της πόλης, το οποίο χτίσαμε με πολύ κόπο, από κοινού με τις οργανώσεις, τους φορείς και τα αξιόλογα στελέχη του Δήμου της Αθήνας, με λύπη διαπιστώνουμε ότι ξεχαρβαλώνεται. Γιατί δεν υπάρχει σχέδιο, γιατί δεν υπάρχει πρόθεση, γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Γιατί οι ευάλωτοι συνάνθρωποί μας αποτελούν για τη Δημοτική Αρχή πρόβλημα και όχι προτεραιότητα. Ας αφήσουν το φαίνεσθαι, τα καλογυρισμένα βίντεο και τις γλυκανάλατες φωτογραφίες και ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με την αθέατη Αθήνα και τις ουσιαστικές ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται στο περιθώριο. Αυτό βέβαια απαιτεί προσπάθεια και ισχυρή βούληση. Απαιτεί σοβαρότητα και λίγο από τον πολύτιμo χρόνο σας κ. Δήμαρχε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.