- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Metron Analysis: Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων
Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία
Κεντροαριστερά: Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων
Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το μέλλον της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας» στο Ωδείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%), από όλη την παλέτα των κομμάτων, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν σύμπραξη των κομμάτων.
Επιπλέον η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο.
Τέλος, σύμφωνα με την Metron Analysis το 45% εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές ενισχύθηκε η Άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο και το 9% η Αριστερά.
Ζαχαριάδης και Γεροβασίλη θέλουν σύγκλιση με ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζουν προς τη συγκρότηση ενιαίου φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. «Αυτά που μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερα από αυτά που μπορούν να μας ενώσουν» τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Action24. «Η πρότασή μου, που θα γίνει στα συλλογικά όργανα του κόμματος, είναι να πάρουμε πολιτικές πρωτοβουλίες με βάση το πρόγραμμά μας για κοινές δράσεις και συνέργειες σε ζητήματα όπου έχουμε κοινή ατζέντα. Αν προχωρήσει αυτό με θετικό τρόπο, έχουμε μου λέτε το κεκτημένο της Αθήνας, είναι θετικό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Όλγα Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άντεξε και υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπορέσει ο χώρος μας να αποτελέσει τον πυρήνα, της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», είπε στο ρ/σ των Παραπολιτικών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, το ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος στην ομιλία του στην ΚΟ ότι προτίθεται, μιλάμε για συγκλίσεις βάσης, για ευρύτατες συγκλίσεις κοινωνικές οι οποίες είναι απαραίτητες για να προχωρήσει το οποιοδήποτε εγχείρημα». Την ίδια στιγμή, τόνισε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω» την κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά συμπλήρωσε πως «αυτό απαιτεί ωριμότητα του πολιτικού συστήματος εκτός από την ανάγκη της κοινωνίας η οποία είναι ήδη υπαρκτή και καταγεγραμμένη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.