Metron Analysis: Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων
Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία
Κεντροαριστερά: Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων
Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το μέλλον της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας» στο Ωδείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%), από όλη την παλέτα των κομμάτων, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν σύμπραξη των κομμάτων.
Επιπλέον η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο.
Τέλος, σύμφωνα με την Metron Analysis το 45% εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές ενισχύθηκε η Άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο και το 9% η Αριστερά.
Ζαχαριάδης και Γεροβασίλη θέλουν σύγκλιση με ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζουν προς τη συγκρότηση ενιαίου φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. «Αυτά που μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερα από αυτά που μπορούν να μας ενώσουν» τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Action24. «Η πρότασή μου, που θα γίνει στα συλλογικά όργανα του κόμματος, είναι να πάρουμε πολιτικές πρωτοβουλίες με βάση το πρόγραμμά μας για κοινές δράσεις και συνέργειες σε ζητήματα όπου έχουμε κοινή ατζέντα. Αν προχωρήσει αυτό με θετικό τρόπο, έχουμε μου λέτε το κεκτημένο της Αθήνας, είναι θετικό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Όλγα Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άντεξε και υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπορέσει ο χώρος μας να αποτελέσει τον πυρήνα, της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», είπε στο ρ/σ των Παραπολιτικών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, το ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος στην ομιλία του στην ΚΟ ότι προτίθεται, μιλάμε για συγκλίσεις βάσης, για ευρύτατες συγκλίσεις κοινωνικές οι οποίες είναι απαραίτητες για να προχωρήσει το οποιοδήποτε εγχείρημα». Την ίδια στιγμή, τόνισε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω» την κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά συμπλήρωσε πως «αυτό απαιτεί ωριμότητα του πολιτικού συστήματος εκτός από την ανάγκη της κοινωνίας η οποία είναι ήδη υπαρκτή και καταγεγραμμένη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.