Πολιτικη & Οικονομια

Η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου

Μετά (και) τη δήλωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι τη μήνυσε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλενα Ακρίτα
Η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου - Μετά τη δήλωση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι τη μήνυσε

Η Έλενα Ακρίτα έκανε γνωστό ότι καταθέτει αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε σε ανάρτησή της στο Facebook την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπεί. 

«Με τη δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στη Δικαιοσύνη και "καταδικάζοντας" ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί την Έλενα Ακρίτα. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Καταθέτω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με τη χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.

«Με τη δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στη Δικαιοσύνη και «καταδικάζοντας» ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με τη δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα.

Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.
Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ».

Καταθετω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της...

Posted by Elena Akrita on Sunday, May 26, 2024

 Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Έχω κάνει μήνυση στην κυρία Ακρίτα

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υπέβαλε μήνυση στην κυρία Ακρίτα για συκοφαντική δυσφήμιση και απάντησε με ανάρτηση της στο σχόλιο της Έλενας Ακρίτα ότι δεν έχει λάβει ούτε αγωγή, ούτε μήνυση από τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου. Άλλωστε θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης», έγραψε η κυρία Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Τα παραπάνω ξεκίνησαν όταν η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, αρχικά απάντησε με ανάρτησή της σε σχόλιο του Θάνου Δημάδη για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ο δημοσιογράφος είχε συγκρίνει την κυρία Γκραμπόφσκι με τον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μπακμπέθ και είχε γράψει τα εξής: «Το "λάθος" της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ. Εδώ που τα λέμε είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε να είναι γυναίκα, επιχειρηματίας, ανεξάρτητη οικονομικά», έγραφε στην ανάρτησή του ο Θάνος Δημάδης, με την Έλενα Ακρίτα να σπεύδει να απαντήσει.

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική», ανέφερε η κυρία Ακρίτα.

«Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο», έγραψε, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ακρίτα. «Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα», κατέληγε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.