Πολιτικη & Οικονομια

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δέσμευση Κασσελάκη για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

«Πρωταγωνιστεί σε μια καμπάνια εναλλακτικής πραγματικότητας»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα Δημοκρατία: Απάντηση σε Κασσελάκη για δημοσίους υπαλλήλους - «Πρωταγωνιστεί σε μια καμπάνια εναλλακτικής πραγματικότητας» 

Τη δέσμευση που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους Δημοσίους υπαλλήλους, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. Όπως ανέφερε ο κ. Ρωμανός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια ψεύτικη και μηδενιστική εικόνα για την εργασία στη χώρα.

Η απάντηση της Ν. Δημοκρατίας στη δέσμευση Κασσελάκη για 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους υπαλλήλους

Πιο αναλυτικά, μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης πρωταγωνιστεί σε μια καμπάνια εναλλακτικής πραγματικότητας! Την ημέρα που ανακοινώνεται η υψηλότερη θετική επίδοση ισοζυγίου μισθωτής εργασίας από το 2001, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται την ΔΥΠΑ παρουσιάζοντας μια ψεύτικη και μηδενιστική εικόνα για την εργασία στη χώρα. Η Κυβέρνηση, γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον κ. Κασσελάκη ότι η εισαγόμενη ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών, για αυτό και επί των ημερών της μειώθηκαν 50 φόροι, αυξήθηκε 27% ο κατώτατος μισθός, 19% ο μέσος μισθός, αυξήθηκαν οι συντάξεις και είδαν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια αύξηση οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ μονιμοποιήθηκε μια σειρά μειώσεων ΦΠΑ.

»Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε 19 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα σε πολυεθνικές, επέβαλε πλαφόν στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, φορολόγησε τα υπερκέρδη διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας για πρώτη φορά, και πολέμησε την ακρίβεια αξιοποιώντας κάθε εργαλείο εντός και εκτός συνόρων. Προφανώς όταν ο κ. Κασσελάκης μιλάει για τα εισοδήματα των πολιτών που το 2021, το 2022 και το 2023 σημείωσαν σωρευτική αύξηση 18,6% καταγράφοντας την τρίτη υψηλότερη επίδοση στην Ε.Ε., ξεχνάει ότι το 18% των συμπολιτών μας που ήταν άνεργοι, είχαν πρακτικά μηδενικά εισοδήματα το 2019 και σήμερα αυτό το ποσοστό αγγίζει για πρώτη φορά μονοψήφιο νούμερο!

»Θα περιμέναμε περισσότερη συστολή και λιγότερα fake news από τον πρόεδρο του κόμματος που όσο κυβέρνησε έκανε τη χώρα ουραγό στην ανάπτυξη και μόνο μείωσε την αγοραστική δύναμη όλων των Ελλήνων σε μια εποχή που όχι μόνο δεν υπήρχε καμία εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, αλλά «έβρεχε» παγκόσμια ανάπτυξη και ποσοτική χαλάρωση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει ομπρέλα. Και θέλει πολύ θράσος ο πρόεδρος αυτού του κόμματος να μιλάει για «αλαζονεία»! Μεγαλύτερη αλαζονεία από την κοροϊδία των πολιτών, τα λεφτόδεντρα και την εργαλειοποίηση κάθε πραγματικής δυσκολίας για προσωπικό πολιτικό όφελος δεν υπάρχει!».

Τι ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για 13ο και 14ο μισθό

Τη δέσμευση του για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους Δημοσίους υπαλλήλους, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους στο ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ. «Το λέω ξεκάθαρα εάν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του, θα είναι κάτι που θα κάνω από την πρώτη μέρα. Ο πραγματικός σας μισθός έχει μειωθεί παρά πολύ» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Κάλεσε τους πολίτες να αναστρέψουν την πορεία, με πρώτο βήμα την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. «Υπερήφανοι που αντιστέκεστε σε ένα ανάλγητο καθεστώς του 41%. Σηκώστε ανάστημα, είμαστε δίπλα σας και δεν θα αφήσουμε κανένα να σας τρομοκρατήσει. Δεν είστε μόνοι σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κασσελάκης: Ο πραγματικός σας μισθός έχει μειωθεί παρά πολύ

Μιλώντας στο ΑΤΤΙΚΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, με αφορμή την επιστολή του προς την Ουρσουλα Φόντερ Λαιεν, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Υπάρχει μια κυβέρνηση 5 χρόνια, αν δεν είναι ικανοποιημένος ο λαός από την καθημερινότητά του να μην κατηγορεί την κυβέρνηση του 2015. Όταν άκουσα για την επιστολή, σκέφτηκα ….γιατί η ελληνική φέτα που παράγεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή εδώ από ότι στο Βέλγιο που πάει τόσο χρήμα, πάει σε ολιγοπώλια», σημείωσε.

Τέλος πρόσθεσε λέγοντας ότι «στην Κουμουνδούρου, σημειώνουν ό,τι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι κοστολογημένες κι αυτό προκαλεί, μεγάλη ενόχληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που φάνηκε όπως λένε στην τηλεοπτική συνέντευξή του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε άνοιγμα στο προοδευτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας ταυτόχρονα συνεργασία με το Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πυκνώσει την επικοινωνία του με τους πολίτες εντός και εκτός Λεκανοπεδίου.