Πολιτικη & Οικονομια

Ποντίκι που βρυχάται, χαρακτήρισε ο Δένδιας τα Σκόπια μετά τις δηλώσεις της προέδρου Σιλιάνοφσκα

«Ο κίνδυνος θα έρθει από μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Δένδιας
Αυστηρή απάντηση Δένδια προς Σκόπια - Ποντίκι που βρυχάται, αποκάλεσε τη γειτονική χώρα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ποντίκι που βρυχάται, χαρακτήρισε ο Δένδιας τα Σκόπια μετά τις δηλώσεις της προέδρου Σιλιάνοφσκα

«Ποντίκι που βρυχάται», χαρακτήρισε τα Σκόπια ο Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, μετά τις δηλώσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της γειτονικής χώρας και συγκεκριμένα της προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1btg3gzpfjd)

Σκόπια, το ποντίκι που βρυχάται

Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως κίνδυνος μπορεί να προέλθει μόνο από μεγαλύτερη χώρα, δείχνοντας προς την Τουρκία.

«Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τα Σκόπια, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Η Γκορντάνα Σιλιάνο
H Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα είναι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας © ΕΡΑ/GEORGI LICOVSKI

«Η Τουρκία πάντα αποτελεί πηγή κινδύνου»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τουρκία πάντα αποτελεί πηγή κινδύνου. «Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και ταυτόχρονα έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ως Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές», είπε και συμπλήρωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια χώρα με τετραπλάσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι».

«Πρέπει να προσλάβουμε, μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε στην προσπάθεια της χώρας να επιβιώσει απέναντι στην υπαρξιακή απειλή». Συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε, δυστυχώς, την πολυτέλεια της ασφάλειας που οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό».

Δένδιας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 4 χρόνια ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερα χρόνια ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, ενώ επισήμανε: «Βασιζόμαστε στους αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Για το νομοσχέδιο, που δίνει έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, ξεκαθάρισε ότι «η πραγματικότητα πίσω από αυτό το νομοθέτημα είναι ότι υπάρχει μια βαθιά εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο κεφάλαιο που παράγει ο Ελληνισμός και το οποίο είναι εκεί».

«Η χώρα», είπε ο υπουργός, «έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τις Ένοπλες Δυνάμεις της και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι με ένα πνεύμα κατανόησης και συναντίληψης για αυτό. Οι πολιτικές διαφορές είναι πάντα κατανοητές. Σε προεκλογική περίοδο το επίπεδο συνεννόησης που επετεύχθη στην αίθουσα είναι εντυπωσιακό» ανέφερε.

«Νομίζω», συνέχισε, «ότι έγινε αντιληπτό σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τις επιμέρους διαφωνίες μας, κατανοητές, ότι είναι μία προσπάθεια για κάτι καινούριο το οποίο είναι απαραίτητο».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσπάθεια «θα τελεσφορήσει και θα αναπτυχθεί και θα μεγαλουργήσει και θα δώσει λύσεις και σε άλλα πράγματα», όπως παραδείγματος χάριν της βελτίωσης στην πυροπροστασία και της βελτίωσης και σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.