- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκηνοθετημένη η διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών - Δεν προέκυψαν DNA ή αποτυπώματα
Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα
«Σκηνοθετημένη» διάρρηξη στο ΥΠ.ΕΣ. – Δεν προέκυψαν DNA και αποτυπώματα δραστών
Σκηνοθετημένη είναι, σύμφωνα με τις αρχές, η καταγγελία για τη διάρρηξη που σημειώθηκε στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών στις 26 Απριλίου, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA στον χώρο.
Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό
Από την έρευνα της σήμανσης δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό σεσημασμένων ατόμων στον χώρο που έγινε η διάρρηξη, ενώ από την έρευνα του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρισκόταν στο γραφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, δεν έγινε καν προσπάθεια να παραβιάσουν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να κλέψουν ή για να σβήσουν αρχεία.
Στην πόρτα που παραβιάστηκε βρέθηκαν τα αποτυπώματα ενός εργαζόμενου, ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της Ασφάλειας. Επίσης, οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και δεν άκουσαν θόρυβο από την παραβίαση της πόρτας.
Από το αρχείο που κρατάει ο σεκιούριτι δεν προέκυψε να υπήρχε επισκέπτης εκείνη την ημέρα και τις επίμαχες ώρες που κατήγγειλε ο διευθυντής πως έγινε η διάρρηξη.
Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα
Τέλος, την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της ανάλυσης από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που έχει την έρευνα στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιο πρόσωπο για τη σκηνοθετημένη διάρρηξη. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει σε ποιον θα ασκήσει δίωξη και ποια θα είναι αυτή η δίωξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.