- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Κασσελάκης: Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο
Το νοσοκομείο Σύρου επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Επόμενη στάση η Πάρος
Στ. Κασσελάκης από Νοσοκομείο Σύρου: Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο
Την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξήρε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».
Ο Στέφανος Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό – όπως ανέφεραν – την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου των Κυκλάδων.
Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν η διοίκηση του νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και μέλη του ιατρικού προσωπικού.
Επίσκεψη στα Νεώρια
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου. Υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού», της βιομηχανίας των ναυπηγείων, καθώς, όπως υπογράμμισε, βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό. «Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι, 40%», είπε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε λόγο για την ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πώς στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.
Σημείωσε ειδικότερα, ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ό,τι έξοδο και να είναι αυτό, ό,τι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα, σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία».
Επόμενος σταθμός η Πάρος
Ο κ. Κασσελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «υποβάθμιση» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και για τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών: «Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο, όπως είναι οι διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τι θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει».
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η Πάρος και ακολουθούν σήμερα η Νάξος και η Αμοργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.