Πολιτικη & Οικονομια

Βούλα Κεχαγιά: Ο Κασσελάκης δεν είπε τη λέξη «θαύμα» - Επικαλέστηκε τον ιερέα που τον βάφτισε

«Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ εξωθεί κόμματα και πολιτικούς αντιπάλους να τον στοχοποιούν»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βούλα Κεχαγιά: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το «θαύμα» της βάπτισης Κασσελάκη και την αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα.

Την άποψη ότι η λέξη «θαύμα» δεν είναι μια λέξη που ειπώθηκε από τα χείλη του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα.

Κεχαγιά για «θαύμα» Κασσελάκη: Επικαλέστηκε έναν ιεράρχη

Όπως εξήγησε η Βούλα Κεχαγιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επικαλέστηκε έναν ιεράρχη, τι είπε στους γονείς του ο ιερέας που τον βάφτισε».

«Στην πολιτική γίνονται πολιτικά θαύματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι θεωρούσαν ξεγραμμένο από το πολιτικό σύστημα, ανασυγκροτείται και αποκτά δυναμική», υπογράμμισε μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ρ/σ TALK Radio 9.89.

Όπως είπε, «αυτή η δυναμική εξωθεί πολιτικά κόμματα και πολιτικούς αντιπάλους, ακόμα και από όμορους χώρους, να στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα έπρεπε ο απόλυτος αντίπαλος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές να είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

«Εμείς έχουμε όλο το πολιτικό σύστημα, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τον κ. Βελόπουλο, να χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι μπορεί να του ανακόψει τη δυναμική και να του περιορίσει την εκλογική του επιρροή στις ευρωεκλογές. Αυτό δε θα συμβεί», τόνισε, ενώ για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την σχέση κράτους-εκκλησίας, είπε:

«Ο κ. Κασσελάκης ποτέ δεν έκρυψε την πίστη του στην Ορθοδοξία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως δεν είναι ένας θρησκόληπτος άνθρωπος, είναι απλώς ένας πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι επίσης ο πρώτος πολιτικός που μίλησε, και μάλιστα στην προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναγκαιότητα διαχωρισμού του κράτους με την εκκλησία θέματα που έχει βάλει στις συζητήσεις που είχε και τις κατ' ιδίαν επαφές τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο όσο και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον κ. Βαρθολομαίο».

«Η κυβέρνηση που έχει κάνει σύνθημά της το τρίπτυχο πατρίς- θρησκεία- οικογένεια, το χουντικό αυτό σύνθημα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μιμείται τον Βελόπουλο. Ο πρώην συνάδελφος μας ο κ. Αυτιάς βγήκε και είπε ότι αυτό είναι το σύνθημα προς τις ευρωεκλογές. Επειδή ο Κασσελάκης ανάβει κερί, πηγαίνει στην εκκλησία, δεν έχει κρύψει την πίστη του δεν σημαίνει ότι είναι θρησκόληπτος», σχολίασε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ.

Η Βούλα Κεχαγιά για τις δηλώσεις Παπανώτα

Όσον αφορά ζητήματα έμφυλης βίας και τους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε κατά την ίδια συνέντευξη: «Θέτω ένα ερώτημα: έχετε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως πολιτικό κόμμα δεν έχει υπερασπιστεί τις γυναίκες οι οποίες κακοποιούνται;», ενώ παρέπεμψε και σε δηλώσει του κ. Κυριαζίδη, του εκλεγμένου βουλευτή της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως «είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι ο ή η πρόεδρος, γυναίκα ή άνδρας δηλαδή».

«Κανένας από τους επικριτές του κ. Παπανώτα και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση εποίησε την νήσσαν και δεν τον απέπεμψε, και κανένα από τα πολιτικά κόμματα που σήμερα κραδαίνουν τις δηλώσεις Παπανώτα δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για αυτό το θέμα. Υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Δεν είναι δικαιολογία το "και αλλού γίνονται αυτά", στα ζητήματα αυτά δεν κάνουμε εκπτώσεις για να είμαστε ξεκάθαροι. Θίγω όμως ένα θέμα για την πολιτική αντιμετώπιση και τα αντανακλαστικά πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ είναι όμορα και προοδευτικά κόμματα για θέματα που είναι τελείως προσβλητικά και εκχυδαΐζουν την πολιτική ζωή τηρούν εκκωφαντική σιωπή ενώ για άλλα είναι λαλίστατοι και κουνούν το δάχτυλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρουν ότι έχει κατηγορηθεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη στάση του απέναντι στην έμφυλη βία και τώρα εμφανίζονται ως τιμητές. Απαράδεκτο».