Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή»: Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη για την υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές

«Έχω ονειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο», αναφέρει η παρουσιάστρια

Newsroom
23’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελεονώρα Μελέτη: Η πρώτη ανάρτηση για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

Η Ελεονώρα Μελέτη θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τη Νέα Δημοκρατία. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έκανε το βράδυ της Δευτέρας (15.4) την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram, εξηγώντας γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρέθεσε και μία συζήτηση που είχε με την κόρη της και την παρακίνησε στο να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ελεονώρα Μελέτη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας στις Ευρωεκλογές

«Έχω δεχτεί προτάσεις να κατέβω στην πολιτική αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ο,τι θέλει όταν μεγαλώσει», γράφει στην ανάρτησή της στο Instagram η Ελεονώρα Μελέτη και καταλήγει: «Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω το κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα». 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

Μετά από πολλή σκέψη κ συζητήσεις με την οικογένεια μου κ σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου που εμπιστεύομαι, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση που μου έκανε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είμαι υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όχι γιατί έχω όνειρο μια πολιτική καριέρα, αλλά γιατί έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, πιο ασφαλή, με ανθρώπους που δεν θα ξεχειλίζουν από θυμό αλλά από ενσυναίσθηση, με άνδρες που θα τιμούν κ θα αγαπούν τις γυναίκες κ δεν θα τις κακοποιούν ή υποτιμούν. Με γυναίκες που θα ανθίζουν κ θα τολμούν, δε θα φοβούνται ή θα ματώνουν. Με παιδιά που θα έχουν γνώση της μοναδικότητας τους, χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους στη δίνη μιας μαζικοποιημένης εποχής.

Έχω δεχτεί προτάσεις να κατέβω στην πολιτική αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ο,τι θέλει όταν μεγαλώσει. Της απάντησα ότι θα μπορεί. Και θα τη βοηθήσω να το καταφέρει. Ωστόσο γύρω μου, υπάρχουν ακόμα τόσες και τόσες γυναίκες που δεν μπορούν. Δεν τους επιτρέπεται, δεν ξέρουν τον τρόπο, δεν έχουν τολμήσει, δεν έχουν ονειρευτεί ποτέ ότι μπορούν να Είναι όλα όσα θέλουν.

Οι γυναικοκτονίες, η ενδοοικογενειακή βία, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, το bullying, το δημογραφικό, ο ρατσισμός είναι θέματα που δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη. Και στην Ευρώπη βρίσκεται το κέντρο λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν ειδικές επιτροπές όπως η Femm για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Όπως η Droi για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η Empl για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις.

Σε αυτές τις επιτροπές θέλω να εργαστώ για να βοηθήσω και να ενισχύσω ένα σημαντικό έργο που ήδη γίνεται από την κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα.

Όσα είπε η Ελεονώρα Μελέτη στην παρουσίαση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας

«Σε μια συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό μας, εκείνος μου επικοινώνησε ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά του στοιχήματα: να δει σύντομα τις γυναίκες να έχουν μια ισότιμη και μια πιο ασφαλή θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποίησή μου και τη δράση μου σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν σε γυναίκες, με προσκάλεσε να κάνουμε παρέα αυτήν την προσπάθεια επίτευξης του στόχου», είπε αρχικά στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η Ελεονώρα Μελέτη και πρόσθεσε: 

«Μετά από πολλή και ώριμη σκέψη και έχοντας την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς μου και του συζύγου μου και έχοντας γνώση ότι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπάρχουν ειδικές επιτροπές που ασχολούνται αποκλειστικά με τη διαχείριση ζητημάτων δικαιωμάτων φύλων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες θα μπορούσαν να εργαστώ και να προσφέρω αποφασίσαμε ότι είναι όχι μόνο δική μου εσωτερική ανάγκη αλλά και χρέος μου τουλάχιστον να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου στην προσπάθεια αυτή θα είναι κυρίως ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι πως αν τελικά ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική. Το οφείλω στις γυναίκες που δεν έχουν βήμα, στον εαυτό μου που έχει μάθει να διεκδικεί αλλά το χρωστάω και στην 6χρονη κόρη μου που θέλω να μάθει να μάχεται και να διεκδικεί όσα όσα δικαιούται και όλα όσα αξίζει».

Το who is who της Ελεονώρας Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη είναι δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, συγγραφέας και blogger.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα (Universita degli Studi di Ferrara) αλλά και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Επίσης, έχει κάνει σπουδές δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε ιδιωτική σχολή.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της τηλεόρασης το 2001, ως συντάκτρια Διεθνών Ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορες ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, ενώ το 2003 ανέλαβε τη παρουσίαση δελτίων ειδήσεων του σταθμού για μια σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2004 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του ΑΝΤ1 όπου τη σεζόν 2004-2005 παρουσίαζε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού. Το Σεπτέμβριο του 2005 ήταν η περίοδος που ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια ψυχαγωγικών εκπομπών. Τότε ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή Πρωινός Καφές, έπειτα από την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από τον ANT1, κρατώντας τα σκήπτρα της παρουσίασης για τρεις συνεχόμενες σεζόν.

Στις 16 Απριλίου του 2008 ανακοίνωσε πως αποχωρεί προσωρινά από τον Πρωινό Καφέ, λόγω προβλήματος υγείας, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην παρουσίαση της εκπομπής. Το καλοκαίρι του 2008, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι STAR και λίγο αργότερα, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Πρωινή Μελέτη. Παράλληλα, παρουσίαζε και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού για το Σαββατοκύριακο. Τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής Μελέτησε το ενώ μετά την ολοκλήρωση της, πήρε μεταγραφή για το κανάλι Epsilontv. Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τα μέσα του 2016, παρουσίαζε τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή Hashtag ενώ το 2015 (Απρίλιος - Νοέμβριος) ήταν και παρουσιάστρια στα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στις αρχές του 2017, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής Survivor Πανόραμα, η οποία σχετίζονταν εξ ολοκλήρου με το ριάλιτι Survivor. Τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε να εμφανίζεται ως κριτής στον έκτο κύκλο του σόου χορού Dancing with the stars στον ΑΝΤ1 αλλά αποχώρησε νωρίτερα από την ολοκλήρωση του, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτική σταθμό Alpha TV. Εκεί τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει το late night talk show Μετά τα μεσάνυχτα. Η εκπομπή φιλοξενούσε ιστορίες ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τα έχουν ζήσει. Η εκπομπή συνεχίστηκε και για δεύτερη σεζόν με τον τίτλο Μεσάνυχτα. Τον Ιανουάριο του 2021 επέστρεψε στο πρόγραμμα του σταθμού με την τρίτη σεζόν του talk show Μεσάνυχτα στη late night ζώνη. Την ίδια χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Γυναίκα ψάχνει… από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Τον Ιούλιο του 2021 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Εκεί τη σεζόν 2021-2024 παρουσίασε την infotainment εκπομπή MEGA Καλημέρα στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.