Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση ProRata: Από 28%-32% η ΝΔ, διαφορά 14,5 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ

Xωρίς αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημοσκόπηση Prorata: Από 28% ως 32% η ΝΔ, από 13,5% ως 16,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει τον ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με το ΠΑΣΟΚ να μένει στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Αttica tv.

Ειδικότερα, καταγράφεται διαφορά 12,5% μονάδων της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 25.5% από τον ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 13% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11%. Στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση με 8,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 8%. Πλεύση Ελευθερίας με 4%. Νέα Αριστερά με 3,5%. Νίκη με 3%.

Πρόθεση ψήφου

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, για τους εκλογείς που αυτοτοποθετούνται στη Δεξιά, 54% των ερωτηθέντων απαντούν «Νέα Δημοκρατία», ενώ 13% προτίθενται να ψηφίσουν Ελληνική Λύση και 14% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Ακολουθούν: Νίκη: 4% ΠΑΣΟΚ: 3% Φωνή Λογικής: 2% Σπαρτιάτες: 2% ΣΥΡΙΖΑ: 1% Πλεύση Ελευθερίας: 1% Άλλα κόμματα: 4% Αναποφάσιστοι: 14% Αποχή - Α/Λ: 2%

Δημοσκόπηση Prorata: Χωρίς αντίπαλο στην εμπιστοσύνη ο Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο για πρωθυπουργό της χώρας, 40% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας», 33.5% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολουθούν: Στέφανος Κασσελάκης: 6% Κυριάκος Βελόπουλος: 6% Νίκος Ανδρουλάκης: 5% Δημήτρης Κουτσούμπας: 4% Αλέξης Χαρίτσης: 2% Ζωή Κωνσταντοπούλου: 1.5% Δημήτρης Νατσιός: 1%

Δημοσκόπηση ProRata: Γάμος ομοφύλων, εγκληματικότητα, Τέμπη ακρίβεια οδηγεί σε διαφορετική ψήφο

Έξι στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ότι αποφάσισαν να αλλάξουν εκλογική προτίμηση στις προσεχείς ευρωεκλογές. Και σύμφωνα με την έρευνα αυτό που έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους, ήταν κυρίως η «απομάκρυνση του κόμματος από τις παραδοσιακές του θέσεις».

Σε πιο συγκεκριμένη ερώτηση, το γεγονός που επηρέασε περισσότερο την απόφασή τους να αλλάξουν προτίμηση στην ψήφο τους, ήταν ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια όπου το 51% δικαιολόγησε την απόφασή του με αφορμή αυτό. Ακολουθεί με 34% η αύξηση της εγκληματικότητας και στο 31% η διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών και 4η είναι η ακρίβεια.