Πολιτικη & Οικονομια

Νέα επίθεση της Ακρίτα κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη

Με αφορμή την ανάπλαση του Εθνικού Μουσείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό - Κριτική εναντίον της κυβέρνησης για την απόσυρση του εκθέματος.
Ακρίτα: Επίθεση κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη © Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Έλενα Ακρίτα: Επίθεση κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη για την ανάπλαση του Εθνικού Μουσείου

Νέα επίθεση, μέσω ανάρτησης, εξαπολύει η βουλευτής Eπικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Όντως η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, κύριε Πρωθυπουργέ; Που, αν και δεν είχε καμία πολιτική νομιμοποίηση, έπαιρνε μέρος σε όλες τις συσκέψεις και συναποφάσιζε - με την ανοχή της κ. Μενδώνη - για την τύχη του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας; Και που τολμήσατε μάλιστα να την ευχαριστήσετε δημόσια για την εξωθεσμική της ανάμειξη;

Η στάση της αυτή καταγγέλθηκε τόσο από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων όσο κι από την Σία Αναγνωστοπουλου από το βήμα της Βουλής. Με ποια ιδιότητα και για ποιο σκοπό η σύζυγος του Πρωθυπουργού και επιτυχημένη επιχειρηματίας κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μετείχε από το 2017 σε συσκέψεις που αφορούσαν το Μουσείο; Προφανώς δεν του κάνει εντύπωση του κ. Μητσοτάκη που ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τις συζύγους συζύγων ομοϊδεατών του πρωθυπουργών όπως οι κυρίες Γεωργία Σαμαρά και Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή που άσκησαν τα καθήκοντα τους με διακριτικότητα και ευγένεια».

Όντως η κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτάκη δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, κύριε Πρωθυπουργέ; Που, αν και δεν είχε καμία...

Posted by Elena Akrita on Wednesday, April 10, 2024

Έλενα Ακρίτα: «Δεν ζητάω συγγνώμη, θα τα πούμε στα δικαστήρια»

Πριν από πέντε ημέρες η κυρία Γκραμπόφσκι προχώρησε σε εξώδικο κατά της Έλενας Ακρίτα με αφορμή αναρτήσεις της, στο οποίο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «δεν ζητάω συγγνώμη, θα τα πούμε στα δικαστήρια». 

Eλενα Ακρίτα: Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει με ανάρτησή της σε σχόλιο του Θάνου Δημάδη για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ο δημοσιογράφος είχε συγκρίνει την κυρία Γκραμπόφσκι με τον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μπακμπέθ και είχε γράψει τα εξής: «Το "λάθος" της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ. Εδώ που τα λέμε είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε να είναι γυναίκα, επιχειρηματίας, ανεξάρτητη οικονομικά", έγραφε στην ανάρτησή του ο Θάνος Δημάδης, με την Έλενα Ακρίτα να σπεύδει να απαντήσει.

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική», αναφέρει η κυρία Ακρίτα.

«Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο», έγραψε, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ακρίτα. «Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ