Πολιτικη & Οικονομια

ALCO: 44% λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Ποιοι είναι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση © Alexandros Michailidis / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση λέει το 44% - Ποιοι είναι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγράφει το β' μέρος της δημοσκόπησης Alco, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha, ενώ στους δημοφιλέστερους υπουργούς συγκαταλέγεται ο ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αντιπολίτευση εμφανίζεται ανίκανη να απορροφήσει τυχόν φθορά της κυβέρνησης, καθώς το 44% απαντάει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 12% αλλά και το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 13% θεωρούνται από τους ερωτηθέντας μη ικανούς να κυβερνήσουν. Οι πολίτες δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ούτε εν’ όψει ευρωεκλογών.

06__2_

Η πεντάδα των υπουργών

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός, ακολουθούμενος από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Άδωνο Γεωργιάδη, τόσο στο σύνολο της κοινής γνώμης όσο και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος. Έπονται οι κ.κ Κωστής Χατζηδάκης και Μάκης Βορίδης.

04__1_

Διαρροές και συσπειρώσεις 

Η ΝΔ χάνει 4 μονάδες από την συσπείρωσή της και κινείται στο 61%. Οι απώλειές της είναι κυρίως προς Ελληνική Λύση (7%), Νίκη (4%), αποχή (4%) Δημοκράτες (3%) και σε αδιευκρίνιστη ψήφο το 15%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την συσπείρωσή του κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 58%, ενώ αιμορραγεί προς τη Νέα Αριστερά (11%), προς αδιευκρίνιστη ψήφο (10%), προς ΠΑΣΟΚ (7%), προς ΚΚΕ (5%), προς Πλεύση (3%), προς Κόσμο του Π. Κόκκαλη (2%) και προς άλλο κόμμα σε ποσοστό 3%.

08
09

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 4 μονάδες από την συσπείρωσή του στην προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 76%. Οι διαρροές είναι αδιευκρίνιστες (12%), προς αποχή (3%) και κυρίως προς το κόμμα Δημοκράτες του Α. Λοβέρδο (ποσοστό 5%).

Σύμφωνα με την έρευνα το 34% απαντά ότι το ενδιαφέρουν αρκετά οι ευρωεκλογές, το 24% πολύ, το 30% λίγο και το 12% καθόλου. Εξάλλου, ένα ποσοστό 63% συμφωνεί με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία έναντι 27% που δηλώνει ότι διαφωνεί.

Τέλος, το 72% εκτιμά ότι οι τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται έναντι 9% που πιστεύει ότι βελτιώνεται και 16% ότι παραμένει σταθερή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ