Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 25,6% η ΝΔ, στο 12,3% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 33% το «ταβάνι» της ΝΔ στις ευρωεκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση ALCO: Στο 25,6% η ΝΔ, στο 12,3% ο ΣΥΡΙΖΑ
© Alexandros Michailidis/SOOC

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδσμα ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, προσεγγίζοντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, είναι στην τρίτη θέση και σε αυτή τη μέτρηση.

Πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας. Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% - προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. 

10

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση τοποθετεί την ΝΔ στο εύρος 29-33% στην εκτίμηση ψήφου με το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 14-16%.

12

Εκλογές με διεθνείς παρατηρητές

Στην ερώτηση: Συμφωνείτε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης; Το 57% απάντησε ότι διαφωνεί και το 26% ότι συμφωνεί.

07__1_

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ