Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ για «προσυνεννόηση» ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο κόμματα ««ντίλαραν» έχοντας πλήρη γνώση του δημοσιεύματος

Η απάντηση για τις δηλώσεις του Νίκου Παππά διά στόματος Νίκου Ρωμανού

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρόταση μομφής: Απάντηση ΝΔ στις δηλώσεις Νίκου Παππά - Η απάντηση για τις δηλώσεις του Νίκου Παππά διά στόματος Νίκου Ρωμανού 

«Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της. Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα «ντίλαραν» μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

ΝΔ: Εργαλειοποιούν την τραγωδία των Τεμπών 

Σημειώνει ότι τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια.

«Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ' ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι «για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή»» προσθέτει.

Ο κ. Ρωμανός καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά».

Διαψεύδει τον Ν. Παππά το ΠΑΣΟΚ

Διέψευσε το ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Παππά ότι υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Σχόλιο του Γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Πρόταση μομφής - Νίκος Παππάς: Υπήρχε προετοιμασία

Στην αποκάλυψη ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πριν το δημοσίευμα του «Βήματος», προχώρησε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Action24 το βράδυ της Τετάρτης.

«Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».

Ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας.