- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μας σπάσατε τα νεύρα»: Μπούρας κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου
Η πρόεδρος της Πλεύσης είχε επεισόδιο και με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Κωνσταντοπούλου: Απανωτά επεισόδια στην βουλή με βουλευτής της ΝΔ
Ένταση επικράτησε στα έδρανα της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας με επίκεντρο την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Την ώρα που ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας εξηγούσε στους βουλευτές τα βήματα της διαδικασίας μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάτι είπε σε έντονο τόνο προς το προεδρείο, με αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΝΔ να της απαντήσει: «Μας σπάσατε τα νεύρα!».
Κατά την ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, εξαπέλυσε πυρά κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος αντέδρασε σε όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ίδια να εξοργίζεται. «Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Το επεισόδιο με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε τον λόγο για λίγα λεπτά, ωστόσο στην πορεία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του προεδρεύοντος Θανάση Μπούρα.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθύνθηκε προσωπικά στον πρώην υπουργό Μεταφορών. «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Γεωργιάδης: Μη μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε, κυρία μου;
Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε «έτσι»;
Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο.
Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;
Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς.
Μπούρας: Συνεχίστε σας παρακαλώ.
Κωνσταντοπούλου: Εκτίθεστε.
Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο, αλλά στο προεδρείο.
Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι, γι' αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα.
Μπούρας: Σας παρακαλώ, έχουμε και εμείς αντοχές. Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο.
Κωνσταντοπούλου: Κυρία Παπακώστα, η οικογένεια Πλακιά σάς απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των τριών κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους. Δεν θέλετε να μιλάει όποιος αποτελεί κίνδυνο. Σε εμένα δεν μπορείτε να πείτε όσα λέτε σε άλλα κόμματα. Αντιλαμβάνεστε ότι σφίγγει ο κλοιός. Όπως το αντιλαμβάνεται και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαπραγματευόταν επί αρκετή ώρα με το προεδρείο για τον χρόνο της ομιλίας της. Και όταν ο κ. Μπούρας παρέθεσε τους χρόνους ομιλιών των άλλων πολιτικών αρχηγών, αντέδρασε λέγοντας: «Δείξατε ανοχή σε όλους και σε μένα σας έπιασε ο πόνος του χρονομέτρου, ενώ γίνεται από κάτω αυτό το αίσχος; Ντροπή σας», είπε προς το προεδρείο και αποχώρησε εκνευρισμένη από το βήμα της Βουλής.
Αντιπαράθεση υπήρξε και με τον Μάκη Βορίδη, που της είπε: «είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας», ενώ με φανερά ειρωνική διάθεση σχολίασε πως «κάνουν ασκήσεις αντοχής οι συνάδελφοι μου για να αντέξουν τέτοια χυδαιότητα».
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του έδωσε ακολούθως η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Εγώ ήμουν πάντα στο φως, ούτε τσεκούρια κουβαλούσα ούτε φλέρταρα με αντιδημοκρατικά καθεστώτα όπως εσείς». Και συνέχισε: «δεν περπάτησα στη ζωή μου στις πλάτες κανενός ούτε με τις τσέπες κανενός. Λάθος άνθρωπο επιλέξατε για να πείτε αυτά που είπατε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.