- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Π. Μαρινάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής του κ. Ανδρουλάκη - Οι μάσκες έπεσαν
Η απάντηση της κυβέρνησης για το δημοσίευμα του «Βήματος» και την πρόταση Ανδρουλάκη


Βήμα - Τέμπη: Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη - Η απάντηση της κυβέρνησης για το δημοσίευμα του «Βήματος» και την πρόταση Ανδρουλάκη
«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Βήματος της Κυριακής" και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
«Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των "Σπαρτιατών"», επισημαίνει.
Και τονίζει: «Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:
1. Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.
2. Είναι τόσο "μεγάλη" η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..
3. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.
Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;
Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!
Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».
Ανδρουλάκης: Καλεί τα κόμματα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» για τα Τέμπη
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, που κάνει λόγο για μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας.
«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την Τρίτη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει το αίτημα δυσπιστίας.
Η ανακοίνωση του Ν. Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας:
«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.
Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.
Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη
Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.
Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.
Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαθέτει παροχές που επιτρέπουν την εκτέλεση πτήσεων μεγάλων αποστάσεων
Ξεκίνησε παράλληλα έρευνα στο αρχείο της επιχείρησης
To νομοσχέδιο έχει τεθεί προς διαβούλευση
Για τη συμφωνία Μητσοτάκη-Μελόνι που αφορά στις νέες επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηροδρόμους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Σε καταγγελία της σύμβασης για το Θέατρο Εμπρός προχωρά ο Δήμος Αθηναίων
Σχετικά με τεχνικό πρόβλημα κατά την ενημέρωση των συντακτών
Οριστικοποιήθηκαν συμφωνίες για ενέργεια και επένδυση στις σιδηροδρομικές μεταφορές
Στον πυρήνα των πολιτικών μας το δημογραφικό μαζί με το στεγαστικό, τονίζει η υπουργός
«Μέχρι το 2031 αυτό το κεφάλαιο θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά», δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών
Πόσο εφικτή είναι η ουσιαστική αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης
«Είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία»
Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ - Τι περιλαμβάνει
Τι είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας
Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης
Τι ισχύει για νέες ταυτότητες, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ - Ποια η διαδικασία έκδοσης
Σε ποιες περιοχές είναι αυξημένα τα ποσά
«Η σημερινή διοίκηση, ενάμιση χρόνο τώρα, δεν έχει προχωρήσει τίποτα» σημειώνει η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αντιμέτωποι με μια «πρόκληση» η οποία «δεν αφορά μόνο το μέλλον της Ουκρανίας»
Συνεδριάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.