- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ρωμανός για Κασσελάκη: Δεν απαντάει τίποτα για ζητήματα διαφάνειας, επιφυλασσόμενος να απαντήσει στη Δικαιοσύνη
Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Στέφανος Κασσελάκης: Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
«Σήμερα μάθαμε από τον εκνευρισμένο κ. Κασσελάκη ότι ένας αρχηγός κόμματος μπορεί να δανείζει και να δανείζεται από το κόμμα του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν» επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ προσθέτει:
«Μπορεί να μην απαντάει τίποτα για ζητήματα διαφάνειας, επιφυλασσόμενος να απαντήσει στη Δικαιοσύνη.
Μπορεί να αποκηρύσσει ολόκληρη τη κυβερνητική θητεία του κόμματός του, εκτός των έργων και των ημερών Παππά και Πολάκη.
Όσο για τη συζήτηση περί οικονομικού προγράμματος, είναι το μόνο σημείο όπου υιοθετεί απόλυτα την πολιτική του προκατόχου του, προσαρμοσμένη στην άγνοιά του, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2.0!».
Στέφανος Κασσελάκης: Η συνέντευξή του στο Mega
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και προέβη στην αποκάλυψη ότι οι μετοχές που είχε στην κατοχή του σε ξένες εταιρείες έχουν ήδη μεταβιβαστεί, ενώ σημείωσε ότι εάν κληθεί θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη.
«Έχω μεταβιβάσει όλη την συμμετοχή που μπορεί να είχα στο παρελθόν, έχει μεταβιβαστεί», «τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία την γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου». «Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού», τόνισε.
Στέφανος Κασσελάκης: Ο νόμος του 2016 ήταν λάθος
«Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μη βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα λεφτά στο εξωτερικό. Όχι για να μη φέρνουν απόδημοι άσπρα λεφτά μέσα. Δεν έχω πρόβλημα να πω αν ήταν στρεβλός ο νόμος. Ο νόμος ήταν λάθος».
«Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις την δικαιοσύνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει», είπε, μεταξύ άλλων.
Για το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτηθείς για το δάνειο στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα και αν έχουν επιστραφεί με τη διαδρομή από την οποία έφυγαν, είπε ότι «τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην OSIOS και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ήταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».
Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις που παρουσίασε χτες για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο»
Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε «όχι». Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας.
Επιπλέον, απάντησε ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο. «Όλα καλά», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε: «όχι με τίποτα». «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε, στο ερώτημα αν τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, για το χώρο, για την ευρύτερη κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του χώρου, αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.