Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα το 2016 για τις εταιρείες στο εξωτερικό - Αν κληθώ θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη

«Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα το 2016 για τις εταιρείες στο εξωτερικό - Αν κληθώ θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη
Στέφανος Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα το 2016 για τις εταιρείες στο εξωτερικό - Αν κληθώ θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη © (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στέφανος Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του Τσίπρα το 2016 - «Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και προέβη στην αποκάλυψη ότι οι μετοχές που είχε στην κατοχή του σε ξένες εταιρείες έχουν ήδη μεταβιβαστεί, ενώ σημείωσε ότι εάν κληθεί θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsucluoq0fd)

«Έχω μεταβιβάσει όλη την συμμετοχή που μπορεί να είχα στο παρελθόν, έχει μεταβιβαστεί», «τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία την γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου». «Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού», τόνισε.

Στέφανος Κασσελάκης: Ο νόμος του 2016 ήταν λάθος

«Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μη βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα λεφτά στο εξωτερικό. Όχι για να μη φέρνουν απόδημοι άσπρα λεφτά μέσα. Δεν έχω πρόβλημα να πω αν ήταν στρεβλός ο νόμος. Ο νόμος ήταν λάθος».

«Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις την δικαιοσύνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει», είπε, μεταξύ άλλων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsv93t2obxt)

Για το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το δάνειο στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα και αν έχουν επιστραφεί με τη διαδρομή από την οποία έφυγαν, είπε ότι «τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην OSIOS και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ήταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις που παρουσίασε χτες για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο»

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε «όχι». Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czstchrh7cup)

Επιπλέον, απάντησε ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο. «Όλα καλά», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε: «όχι με τίποτα». «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε, στο ερώτημα αν τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, για το χώρο, για την ευρύτερη κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του χώρου, αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ