- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Γεωργούλης: «Θέλω να πάω σε μία δεύτερη θητεία στην Ευρωβουλή»
Όσα είπε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καταγγελία
Ο Αλέξης Γεωργούλης για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές
Ο Αλέξης Γεωργούλης παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Γεωργούλης: Εκ νέου υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές;
Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στο ΤRT το μεσημέρι της Δευτέρας (11.3) και μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν προτάσεις. Οι Ευρωεκλογές είναι κάτι που για μένα θα σηματοδοτούσε μία νέα θητεία, θα ζητούσα από τον κόσμο να προσπαθήσω να παλέψω ξανά. Αυτή η σκέψη με εξιτάρει πάρα πολύ. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι κάτι πολύ εποικοδομητικό, γίνονται βήματα και πηγαίνουμε παρακάτω. Θα ήθελα να πάω σε μία δεύτερη θητεία. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το σκεφτώ πάρα πολύ και με φέρνει στο 50-50 το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αν μπορεί να σταθεί η δική μου οπτική γωνία με βάση όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα».
Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταγγελίας που εκκρεμεί σε βάρος του, καθότι δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Δικαιοσύνη. Όμως, έκανε έναν μικρό απολογισμό για το έργο το οποίο έχει αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο στον τομέα του Πολιτισμού. Ο παρουσιαστής της εκπομπής στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό έκανε μία αναφορά στην υπόθεση: «Κάποιος θα πει “Έχεις τον Γεωργούλη και δε τον ρωτά για όλη αυτή την ιστορία;” Και θα πω εγώ, ότι αν ο Αλέξης Γεωργούλης μπορούσε δεν θα το έλεγε απλώς, θα το βροντοφώναζε, αλλά δεν είναι στο δικό του χέρι να κάνει δηλώσεις».
Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία σε βάρος του Ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες κακοποιητικής συμπεριφοράς από την Ελένη Χρονοπούλου. Από την 1η Ιουνίου 2023, η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη έχει καταργηθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει μέσω των δικηγόρων του. Να σημειωθεί πως το κείμενο της σχετικής απόφασης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για το πώς το Ευρωκοινοβούλιο αντιμετωπίζει μια ουδετερότητα, η οποία εκφράζεται με προσεκτικά επιλεγμένους νομικούς όρους.
Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με τους ορισμούς των αδικημάτων τα οποία φέρεται να περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη, πχ «βιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας», «εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης κατά την έννοια του άρθρου 398 του βελγικού Ποινικού Κώδικα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.