Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Γεωργούλης: «Θέλω να πάω σε μία δεύτερη θητεία στην Ευρωβουλή»

Όσα είπε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καταγγελία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
Αλέξης Γεωργούλης: Εκ νέου υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές © NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ο Αλέξης Γεωργούλης για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές

Ο Αλέξης Γεωργούλης παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Γεωργούλης: Εκ νέου υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές;

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στο ΤRT το μεσημέρι της Δευτέρας (11.3) και μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν προτάσεις. Οι Ευρωεκλογές είναι κάτι που για μένα θα σηματοδοτούσε μία νέα θητεία, θα ζητούσα από τον κόσμο να προσπαθήσω να παλέψω ξανά. Αυτή η σκέψη με εξιτάρει πάρα πολύ. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι κάτι πολύ εποικοδομητικό, γίνονται βήματα και πηγαίνουμε παρακάτω. Θα ήθελα να πάω σε μία δεύτερη θητεία. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το σκεφτώ πάρα πολύ και με φέρνει στο 50-50 το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αν μπορεί να σταθεί η δική μου οπτική γωνία με βάση όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταγγελίας που εκκρεμεί σε βάρος του, καθότι δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Δικαιοσύνη. Όμως, έκανε έναν μικρό απολογισμό για το έργο το οποίο έχει αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο στον τομέα του Πολιτισμού. Ο παρουσιαστής της εκπομπής στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό έκανε μία αναφορά στην υπόθεση: «Κάποιος θα πει “Έχεις τον Γεωργούλη και δε τον ρωτά για όλη αυτή την ιστορία;” Και θα πω εγώ, ότι αν ο Αλέξης Γεωργούλης μπορούσε δεν θα το έλεγε απλώς, θα το βροντοφώναζε, αλλά δεν είναι στο δικό του χέρι να κάνει δηλώσεις».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czrnbuozf23t)

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία σε βάρος του Ευρωβουλευτή

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες κακοποιητικής συμπεριφοράς από την Ελένη Χρονοπούλου. Από την 1η Ιουνίου 2023, η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη έχει καταργηθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει μέσω των δικηγόρων του. Να σημειωθεί πως το κείμενο της σχετικής απόφασης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για το πώς το Ευρωκοινοβούλιο αντιμετωπίζει μια ουδετερότητα, η οποία εκφράζεται με προσεκτικά επιλεγμένους νομικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με τους ορισμούς των αδικημάτων τα οποία φέρεται να περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη, πχ «βιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας», «εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης κατά την έννοια του άρθρου 398 του βελγικού Ποινικού Κώδικα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ